Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuntavaaliehdokas

Lisää virtaa Porin elinkeinoelämään!

Porissa on paljon hyvää, mutta myös valitettavasti työttömyyttä ja kurjuutta. Uusia kuntapäättäjiä valitaan tällä hetkellä ja 9.4.2017 sunnuntaina saamme uuden valtuuston rakkaaseen kotikaupunkiimme. Elinkeinoelämän edistäminen on yksi erittäin keskeinen asia tulevalla valtuustokaudella. Sote-uudistus on tulossa ja vie mennessään verotuloja kaupungilta. Kaupunki tarvitsee hyvää elinkeinopolitiikkaa, jotta pelimerkit riittävät muun muassa peruskoulun ja varhaiskasvatuksen kustantamiseen. Emmehän halua maksattaa lapsillamme omia virheitämme, emmehän?

En ole kuntavaaliehdokkaasi, jos...

… haluat kunnallisiin luottamustehtäviin ihmisiä, jotka ovat omasta mielestään aina oikeassa, jotka eivät kuuntele toisten mielipiteitä, ja jotka eivät koskaan peräänny senttiäkään omista kannoistaan.

Tällaiset neuvottelukyvyttömät ihmiset (joita Suomesta valitettavasti löytyy) eivät saa keskimäärin aikaan yhtään mitään kuntalaisten parhaaksi. Toki he saavat usein reuhaamisella aikaan julkisuutta, mutta asiakeskeisyydestä ja osaamisesta heitä ei voi useinkaan syyttää. Tällaisilla ihmisillä on monesti vain yksi asia mielessä. Se on palava halu olla oikeassa.

Isovanhemmat verottomasti lapsia hoitamaan

Kannatan yhteiskunnan säästötoimenpiteitä, paitsi silloin kun ne kohdistuvat vähävaraisiin ja pieneläkeläisiin. Vähävaraisten tulojen kaventamista pidän huolestuttavana kehityssuuntana. Suomessa yhteiskunta voisi mielestäni maksaa mummoille ja papoille omien lastenlasten hoidosta palkkaa, joka olisi verotonta tuloa isovanhemmille, kuten esimerkiksi Unkarissa tehdään.

Eläkkeelle siirtyminen joustavammaksi

Suomessa liian moni 55-64 -vuotias on työttömänä. Aivan liian moni tänä aikana, jolloin ammattiosaajista alkaa työmarkkinoilla olla kova pula. Kuka paremmin taitaa oman alansa työt kuin henkilö, joka on parhaimmillaan työskennellyt alalla jopa yli 40 vuotta? Ikä ja kokemus ovat valttia työelämässä.

Kepu ja Kokoomus häviävät Helsingissä kunnallisvaaleissa

Suuri SOTE lähestyy ja kaatuu pian maakuntapäättäjien syliin ratkaistavaksi. Noin vuoden päästä valitaan ensimmäistä kertaa maakuntavaltuustot, joiden päätettäviksi siirtyy alueella olevien kuntien budjeteista noin puolet.  

Miksi Kokoomus?

Nuorempana en kauheasti välittänyt Kokoomuksesta. En oikein tiennyt mitään mistään puolueesta, vaan elin täysin niiden mielikuvien varassa, jota sain sieltä täältä – lähinnä kavereilta ja mediasta. Kun joku joskus ehdotti äänestämään Kokoomusta, tuhahtelin pitkään, että minä nyt en kyllä sellaisia porvareita äänestä. Eiväthän ne tiedä mistään mitään.

Sosiaali- ja terveyspalvelut vaarassa

Terveydenhuoltoamme ajetaan kunnissa ja kaupungeissa kovaa vauhtia alas, eivätkä kaikki kuntapäättäjät edes tajua tilanteen vakavuutta. Helsingissä on asetettu jopa tuottavuustavoite. Tämä merkitsee sitä, että työntekijöiden on tehtävä enemmän töitä samalla palkalla.

Miljoonakaupunki Helsinki on pelkkä illuusio

Helsingin päättäjien asumispolitiikan lähtökohtana ei saa olla se toive, että Helsinki kasvaa lähiaikoina miljoonakaupungiksi. Helsingin ja pääkaupunkiseudun paisuminen hallitsemattomasti kohottaa niin asumisen kuin muidenkin palveluiden hintaa. Lisäksi koko pääkaupunkiseudulle muodostuu väistämättä levottomuutta ja turvattomuutta, jos alueella asuu liian paljon ihmisiä. Joukkoon mahtuu aina niitäkin, jotka eivät kunnioita lainsäädäntöä, saati muita ihmisiä. 

Miksi minulle ei voi lahjoittaa vaalirahaa?

Olen vaalikampanjassani luvannut tehdä rohkeita päätöksiä paremman Helsingin puolesta. Se on hyvä vaalilause, muttei mikään pieni lupaus. Makasin eräänä tammikuisena yönä valveilla pohtien, miksi kenenkään tuntemattoman pitäisi uskoa minua minuuttiakaan. Mitkä olisivat sellaisia rohkeita päätöksiä, joita voisin tehdä jo ennen vaaleja ja mahdollista valintaa valtuustoon? 

Tuleeko kuntavaltuutetuista lossinkuljettajia ilman lossia?

Kuntavaalit alkavat starttailla käyntiin kunnissa. Ensimmäisiä ehdokkaiden julkituloja näkyy erityisesti sosiaalisessa mediassa ja aikainen keskustelun alkaminen onkin hyvä, sillä erityisesti näissä kuntavaaleissa olisi tärkeää keskustelun ohjautuminen kunnan tehtäviin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä