Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Krimi

Suomen käymä Krimin varjosota -Niinistö!

Ukrainan vallankaappauksen 2014 jälkeen ja siitä seurannut Krimin tapahtumat ovat tuoneet Lapin taivaalle hävittäjät. Eipä taida olla montakaan päivää, etteikö Lapissa hävittäjät olisi ilmassa. Samoin kaupunkisotaa on harjoiteltu ja Yhdysvaltain ja Engalannin sekä tieten NATO:n kanssa tehty salaisia sopimuksia.

Lapin ilmatilassa on koneita, joista kansalaiset eivät tiedä, kenen johdolla ne lentävät ja mikä on jatkuvan vuosikausia kestävän operaation todellinen tarkoitus.

Kansainvälisen yhteisön säilytettävä maltti Ukrainan kriisin selvittelyssä

 

Sunnuntaina Venäjä otti haltuunsa kolme Ukrainan laivaston alusta Kertshinsalmella Krimin niemimaan ja Manner-Venäjän välissä, mikä on ainoa merireitti Asovanmereltä Mustallemerelle. Venäjä käytti valtauksessa aseita ja Ukrainan alusten miehistön jäseniä haavoittui tilanteessa. Ukraina on kertonut kuudesta haavoittuneesta, Venäjän mukaan haavoittuneita on kolme.

 

Putin ja Trump "sinetöi" Suomen aseman ja Krimin!

Venäjän ja Yhdysvaltain johtajien tapaaminen Helsingissä sinetöi kansainvälisesti Suomen paikan olla puolueeton maa. Putinin ja Trumpin on hyvä astua yhtä aikaa Suomen maaperälle, kun jalkojen alla on maa ja kansa joka on valinnut riippumattomuuden ja puolueettomuuden.

Suomi on jotain oppinut ja kansa vielä enemmän.

Vai onko sittekkään?!

"Suomi kuuluu länteen" hokee presidenttimme.

Suomi ei kuulu sen kummemmin itään kuin länteenkään. Suomi on itää ja länttä, niin kuin kaikki muutkin maat.

Venäjä ei ole hyökännyt vieläkään Suomeen !

Ukrainan sodan jälkeen Suomessa on luotu mielikuvaa, että kohta Venäjä hyökkää myöskin Suomeen.  Suomen valtionjohdolle ja maanhallitukselle mediasta nyt puhumattakaan ei ole riittänyt se, että Venäjän johdosta on moneen kertaan kerrottu, että sillä ei mitään aikeita hyökätä maahamme.

Venäjän valheellinen propaganda saa jatkuvasti seuraajia...

Minut herätti  HS:n Budapestin kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen kirjoituksellaan, jossa hän kertoo  Venäjän harjoittamasta propagandasta Tsekissä, jossa  Kremlin valheellinen tiedotus leviää liian tehokkaasti,  kun  moni kansalainen  uskoo vaihtoehtoisten medioiden sisältöihin.  Kyselyn mukaan jopa 38 prosenttia uskoo , että Ukrainan sota on Yhdysvaltojen syytä. Puolet kansasta myös ajattelee syyrialaisten pakolaisten tulevan Eurooppaan  Yhdysvaltojen toimien vuoksi.

Krimi ja Leningrat ja Stalingrat ovat venäläisten pyhät alueet

Suomalaisten ongelma Venäjän suhteen on siinä, että emme valitse päämiestä emmekä edes duumaa Venäjälle. Suomalaiset toki tietävät kuinka huono Venäjän päämies on, mutta sellaista ei kerrota kuinka hyvä johtaja kulloinkin suuressa naapurissa on.

Demokratian kannalta myöskin suomalaisten ongelma olisi liittovaltio Venäjässä se, että meitä on 5 miljoonaa ja muita 160 miljoonaa. Vaikka muiden äänestys prosentti olisi EU:n tai Yhdysvaltain luokkaa 30 % tienoilla ei sekään auttaisi suomalaisia valitsemaan haluamaansa johtajaa Venäjälle, vaikka äänestäisivät 100%:sti.  

Pohjolan ulkoministerit: Krimiä ei saa koskaan tunnustaa Venäjän osaksi!

Suomen, Ruotsin, Tanskan, Viron, Latvian ja Liettuan ulkoministerit ovat antaneet erittäin hyvän ja jyrkän julkilausuman, jossa tuomitaan Venäjän suorittama Krimin niemimaan kaappaus. Lisäksi ulkoministerit nostavat esiin Venäjän Krimillä tekemiä ihmisoikeusrikoksia, tataarien vainon ja sananvapauden murskaamisen.

 

Toistuuko Krimin skenario Syyriassa?

Toistuuko Krimin skenario Syyriassa?

*

Tiivistelmä:

Yhdysvallat syyttää Venäjää siitä, että sen viimeaikaiset toimet Syyriassa ennakoivat suurvaltojen uutta, entistä kärjekkäämpää vastakkainasettelua.  Venäjän arvellaan etsivän tekosyytä interventioon.

*

Samaan aikaan toisaalla:

Nobelin rauhanpalkinnon saaja, presidentti Martti Ahtisaari sanoo:

Kenraali Gustav Hägglundin, Rauhan utopia...vain puoli vuotta myöhemmin?.

Kenraali Hägglundin  viime kesänä ilmestynyt kirja Rauhan utopia, jota tänään olen mielenkiinnolla lukenut,  antaa ihan toisenlaisen kuvan kenraalin mietteistä, mitä olin etukäteen ajatellut.

CIA väittää että Putin pyrki huojuttamaan dollaria jo ennen Krimin operaatiota

Maailma ikään kuin pidättelee henkeään ja odottaa: pitääkö Ukrainan itäosien tulitaukosopimus.

*

Tuskin pitää.

Miksi pitäisi, kun ei ole osapuolta, joka tosissaan ja oikeasti vastaisi alueen hallinnasta ja siellä olevista omista joukoistaan.

Putin pelaa vain.

*

Mutta paljon kiintoisampia – ja suurempia – ovat pelikuviot, jotka peittyvät Ukrainan tohinoiden alle ja taakse.

*

Amerikkalaiset kontaktini ovat huolissaan.  Hyvin huolissaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä