Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Korkomenot

Presidentin armahdus laman uhreille – ikivelkaisille?

Suomi eli hurlumhei-juhlaa 1980-luvun lopulla; esimerkiksi moni uuden asunnon ostaja koki pian kauppojensa jälkeen olevansa miljonääri. Asunto ostettiin 650 000 markalla ja kas, hintojen kohotessa erityisesti pääkaupunkiseudulla oli liki täysin velkaisen asunnon tasearvo, siis kuviteltu ”nyt jos myisin” -arvo yli miljoonan – ja vain parin vuoden kuluttua … kunnes romahti.

 

Mulle velkaa kans! (valtion ehdoilla)

Vertauskuvallisesti puhuttaessa valtion taloudenpitoa on verrattu kotitalouteen. Erityisesti talouskuripolitiikan vyönkiristäjät ovat kauhistelleet valtion velkaa ja kauhistelleet, kuinka elämme nyt tulevien sukupolvien piikkiin.

Esitys asuntolainojen korkovähennyksen poistosta täysi floppi

Ympäristöministeriön työryhmä on esittänyt asuntolainojen verovähennyksen poistamista vuoteen 2019 mennessä ja myös  varainsiirtoverohelpotuksen poistamista kokonaan ensiasunnon ostajilta. Pirunmoinen esitys, jossa ei varmasti ole ajateltu loppuun asti sen seuraamuksia, tarkoituksena on vain ollut mahdollisimman suuri tuloutus valtion pohjattomaan kassaan.

76 lastensairaalaa

On ollut paljon puhetta lastensairaalalle lahjoitettavista varoista.

Jos meillä olisi oma valuutta eikä meidän tarvitsisi maksaa EU-jäsenyydestä olisimme niistä säästyneillä varoilla saaneet 76 lastensairaalaa jos oletetaan lastensairaalan maksavan 160 miljoonaa euroa.

Joka vuosi vuodesta 1990 lähtien olisimme voineet rakentaa keskimäärin 19 lastensairaalaa pelkillä korkokuluilla. Joka vuosi vuodesta 1995 lähtien olisimme EU:n jäsenmaksuilla saaneet keskimäärin kolme lastensairaalaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä