Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kanttila

Minna Canthin kotitalon kohtalo on kansallinen häpeä

”Kuopion tuomiokirkon kupeessa seisoo tyhjillään hieno talo, jolla on vielä hienompi historia. Suurnainen Minna Canthin kotitalohan se siinä rapistuu.” kirjoitti Veera Jääskeläinen Savon sanomissa 14.10.2015, pohtien Kanttilan kummallista kohtaloa. Viime syksynä kuopiolaiset kuitenkin elivät uudessa toivossa, ja tämä toivo oli kulttuurineuvos Veijo Baltzar.

Minna Canthin kotitalo vailla tulevaisuutta – järjestelmä syö omaa kättään

Suomalaisen naiskirjailijan Minna Canthin talon kohtalo on tullut minun osaltani traagisesti päätepisteeseen: yksityishenkilö ei pysty Kanttilaa pelastamaan. Siitä huolimatta, että Kuopion ostoskeskukset, päiväkodit ja monet muut paikat on nimetty kirjailijan nimen mukaisesti, hänen kotitalonsa rapistuu tyhjänä vailla tulevaisuutta. Olen tilanteesta tosi pahoillani, surullinen ja järkyttynyt.

Byrokratia avuksi - ei vastustajaksi!

Savon Sanomat

4.7.2015

Kulut Minna Canthin kotitalon kunnostajan huolena - Kanttilan lopullinen kauppa viivästyy

Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin ja rakennusliike NCC:n tekemä kauppa Minna Canthin kotitalosta Kanttilasta on edelleen esisopimuksen tasolla. Baltzar kokee talon entisöintiin ja remontointiin liittyvän byrokratian lisäävän kokonaiskulut mahdottomalle tasolle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä