Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansallinen itsetunto

Historiaa silmästä silmään

Kiikkerän kansallisen itsetuntomme vakauttaminen edellyttää luopumista vaikenemisen ja peittelyn perinteestä ja historian katsomista silmästä silmään. Siksi kaikki puheet siitä, että sadan vuoden takaiset tapahtumat olisi jo syytä unohtaa ja siirtyä eteenpäin, ovat kyseenalaisia. Jos kulkee eteenpäin vilkaisemattakaan taakse, kompastuu juuri niihin esteisiin, jotka olisi voinut kiertää.

 

Kulutusjuhla, identiteetti ja itsetunto – mistä suomalainen on tehty*

Tänään uutinen toi odotetun viestin, mahdollisen toisinnon 1980 -luvun lopun monille vimmaiselämän velkakriisin – yksilöllisen kansalaista koskettavan velkaelämän. Luottojen otto, varsinkin korkeakorkoisten kulutusluottojen kasvu voi yllättää odotetusti tuhannet ja tuhannet – käräjöinti on lisääntynyt [1 ---

 

Jos ei rasismia löydy, sitä täytyy tuottaa

Näytöt kantasuomalaisten rasismista ovat usein alueellisia ja tulkinnanvaraisia. Paino on jälleen asetettava segregoivaan sävyyn sanalle kantasuomalaiset, koska tunnetusti mikään, mitä maahanmuuttajat (tai "ulkosuomalaiset") tekevät, ei voi omata rasistista motiivia – ei aina edes toisten maahanmuuttajien kaltoinkohtelu. Koska syrjintäuutisia ei muutoin tule riittävästi kattamaan tiedostajiston ehtymätöntä kansallista itseinhoa, -häpeää ja -halveksuntaa, niitä täytyy janon sammuttamiseksi alkaa tuottaa itsetarkoituksellisesti.

Norja viittaa kintaalla EU:lle

 

Tuorein mielipidekysely Norjassa antaa murska-arvion norjalaisten EU- innosta.  70 % vuonokansasta on EU-jäsenyyttä vastaan. Viime lauantaina National ja Klassekampen  -lehdissä julkaistu kysely puhuu selvää kieltä. Norjalaiset eivät todellaakaan haikaile EU-jäsenyyden perään. Brysselin lihapadat syökööt toiset. Norjalaisten kanta on ollut sama vakaa Ei koko viime vuosikymmenen ajan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä