Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansalaisvelvollisuus

Arkadianmäen kiipeämistä ja kiipimistä

Nonni. Tein sen taas.

Edellisestä kerrasta on kylläkin jo 16 vuotta, eli lähes täysiän verran.

Lupasin eduskuntavaalien 2003 jälkeen, että kerta olisi viimeinen. Aviomies otti kunnon kilarit, kun talousasioita hoitamaan vapaaehtoisesti lähtenyt kaveri olikin jättänyt laskuja maksamatta. Asialliset hommat hoidetaan, sellainen on aviomies. Kun kaveri ei ollut samaa maata, tuli vaaleja ja ehdokkuutta ja ehdokkaan tukena olemista kohtaan iso vastenmielisyys.

Saako kansa äänestää suoraan omista asioistaan?

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä erilleen pompsahtanut Hjallis Harry Harkimo lupaa Liike Nyt! -liikkeestään suomalaisille suoraa kansalaisvaikutetta - muun muassa eduskuntaäänestyksien osalta ... nyt sellainen lienee mahdollista, kun äänestetään kuuluisasta sote-ratkaisusta. Hjallis antanee oman äänestyspäätöksensä suoran kansalaisnettiäänestyksen ratkaistavaksi?

...

[2016] [U]

Presidentinvaaleista

Tammikuun 15. päivä vuonna 2006 oli hyvin jännittävä. Tuona sunnuntaina pääsin ensimmäistä kertaa äänestämään vaaleissa. Tapauksen juhlavuutta lisäsi vielä se, että kyseesä oli Tasavallan presidentinvaalit. Äänestäminen ei sinällään tuntunut erikoisilta sillä olin ollut vanhempien mukana äänestämässä niin pitkään kuin vain muistan. Varmaan olen ollut ihan rattaissa seuraamassa äänestystoimitusta ja pohtinut mitä ihmettä tässä tapahtuu. Tapani käydä äänestämässä aina vaalipäivänä saattaa juontaa juurensa lapsuuteen, sillä tuolloin äänestämässä käytiin aina vaalipäivänä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä