Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Köyhät kyykkyn

Perkele, Lappi ja Keski-Suomi

Perkele vei KEPn, KOKn ja PERSn vuorelle ja sanoi: Tämän maan, sen kunnat, yliopistot, seurakunnat ja kaiken vallan ja herrauden annan teille, jos kumarratte minua. Siitä asti ne ovat olleet sen edessä rähmällään langenneina maahan. Ne ovat takoneet aurat miekoiksi sekä leikanneet yhteiskunnan moraalia ja riistäneet syntymättömiltä, lapsilta, koululaisilta, opiskelijoilta, työllisiltä, työttömiltä, sairailta, vammaisilta ja eläkeläisiltä.  

 

Ruma työväen ammattiyhdistysliike

Tapaus VVO-yhtymä. Ammattiyhdistysliikkeet omistavat VVO:sta 60% ja kaksi työeläkeyhtiötä yhteensä 35%.

VVO-yhtymän tulos ennen veroja vuonna 2014 oli 90 miljoonaa euroa. Ihmisten ostovoiman vähetessä ja työttömyyden lisääntyessä VVO on neljässä vuodessa parantanut tulostaan 1,5 kertaiseksi (2010 --> 2014). Samaan aikaan VVO:n asuntokantaa tuloksen kasvattamiseksi on lisätty vain 5% (tai 1,05 kertaiseksi).

Hallitus avaamassa ovet sepposelleen harmaalle taloudelle?

"Jokainen markka jonka maksat veroa auttaa sinua myös", lauloi Zen Cafe kappaleessaan Aamuisin joskus 2000-l alussa. Jos vielä silloin  tuohon sitaattiin pystyi hymyillen yhtyä, niin tuntuuko samalta vielä tänään?    

Harmaasta taloudesta puhutaan tänä päivänä tuskin lainkaan. Kuitenkin vain muutaman vuosi takaperin jokainen meistä varmasti muistaa TV:ssa aktiivisesti pyörineet mainokset ja niiden tutun sloganin "Harmaa Talous, Musta Tulevaisuus".  

Oikeisto voittoon, köyhät kyykkyyn.

Vaalituloksen perusteella voisi päätellä että köyhyys olisi Suomessa vähentynyt sitten edellisten vaalien, Rikkaiden puolueet saivat siis entistä suuremman äänipotin, kun taas köyhien puolueita äänestettiin huomattavasti entistä laiskemmin.

Onko köyhyys todella vähentynyt? Sitä en lähde tässä nyt arvioimaan enkä pohtimaan. Ehkäpä näin onkin, jollain tavalla mitattuna.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä