Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Itävallan vaalit

Haluatko päteä? Kirjoita oma populismianalyysi!

Populismi on ollut muutaman viime vuoden aikana suosittu syväanalyysien aihe valtamediassamme. Eikä ihme, onhan meillä ollut kestettävänä Brexit, Trump, AfD ynnä muuta, ja viimeisimpänä Itävallan oikeiston vaalivoitto. Populismi on selvästi myös analyysin kirjoittajalle mielihyvää tuottava aihe.

Miksi se tuottaa mielihyvää? No siksi, että mikään muu poliittisten trendien syväluotaus ei tarjoa niin nautinnollista ylemmyydentuntoa kirjoittajalleen - sekä hänen näkökulmaansa samastuvalle lukijakunnalle - kuin populismianalyysit.

Itävallan vaalit ja SPÖ:n vaaliskandaali

Euroopan supervaalivuoden seuraavat parlamenttivaalit järjestetään parin viikon päästä (17.10.) Itävallassa. Lauantaina räjähti SPÖ:n käsiin vaaliskandaali. Ilmeni, että SPÖ:n (Itävallan sosiaalidemokraattinen puolue) laskuun oli facebookin perustettu kaksi antisemitististä, rasistista, ja ulkomaalaisvastaista valeprofiilia konservatiivipuheenjohtaja Sebastian Kurzia (ÖVP) vastaan. Tämän seurauksena SPÖ:n puoluesihteeri Georg Niedermühlbichler joutui eroamaan ja SPÖ:n puheenjohtaja ja liittokansleri Christian Kern ei "luonnollisesti" tiennyt tästä toiminnasta mitään.

Itävallan demareiden trollitehdas facebookissa - House of Cards kalpenee

Juuri Itävallan parlamenttivaalien (17.10.) alla maan liittokansleripuolue, sosialidemokraattien SPÖ rypee törkyisessä vaaliskandaalissa, jonka juonesta amerikkalaisen House of Cards -televisiosarjan käsikirjoittajat olisivat kateellisia.

Paikalliset demarit eivät tarvinneet Putinin trollitehtaita. He rakensivat oman trollitehtaan Wienin keskustaan.

Itävallassa uusitaan tänään liittopresidentin vaalien toinen kierros

Tänään uusitaan Itävallan liittopresidentin vaalien toinen kierros, jossa vastakkain ovat vihreiden ehdokas Alexander van der Bellen ja populistisen vapauspuolueen Norbert Hofer. Keväällä pidetyn ensimmäisen yrityksen Itävallan perustuslakituomioistuin hylkäsi ääntenlaskennassa ilmenneiden epäselvyyksien ja laiminlyöntien seurauksena.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219469-itavalta-joutuu-uusimaan-p...

Oliko tämä vain fasismin erätauko?

Elokuussa tulee kuluneeksi 75 vuotta Rooseveltin ja Churchillin Atlantin paktista. Siinä sovittiin, että totalitarismi kukistetaan ja maailma viedään kohti demokratiaa ja yleistä sosiaaliturvaa.

Käytännössä siinä perustettiin YK ja NATO.

Maailma on nyt demokraattisempi ja vauraampi kuin koskaan. Mutta tylsäähän sellainen on: yhä suurempi osa eurooppalaisista onkin asiaan kyllästynyt.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä