Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisluonto

Kutsumuksena elämä

Minä olen yksi näistä monista,

minä olen yksi näiden monien joukossa,

jota kutsui elämä ja henkäyksen ensihedelmä,

kun tuulet kohottivat ylös eliöstöjä tuodakseen

ne käskemättä virtojen mukana.

 

Aistimus ja aavistus lyövät siiveniskuja,

kun syntyi hän, joka oli monien joukossa,

mutta havahtui olemassaoloonsa tullakseen

luojaksi näistä kaikista.

 

Intohimo oli hänen kättensä voimassa, kun

Mitä ihmisluontoon kuuluu

Kun olin nuori aikuinen Jyväskylässä, kaupunki täyttyi viikonloppuisin ulkopaikkakuntalaisista. Merkittävä ryhmä olivat “Mikkelin pakolaiset”, yleensä nuoret aikuiset jotka viettivät viikonloppunsa Jyväskylässä koska kotikaupungissaan olisivat liian herkästi saaneet turpaansa. Mikkelin jengiväkivalta oli ongelmallista siitäkin huolimatta että osa tappelunhaluisimmista mikkeliläisistä vietti viikonloppunsa Lahdessa, tappelemalla lahtelaisten kanssa.

 

Pääministeri Netanyahun taqiyya

Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu on herättänyt kansainvälistä huomiota todettuaan, että Jerusalemin suurmufti Mohammed Amin al-Husseini aikaansai valtakunnankansleri Adolf Hitlerin toteuttaman juutalaisten joukkotuhonnan. Netanyahun mukaan

Syksyn rauhaa, vai raivoa ja masennusta?

Eilen ja tänään moni on ollut umpiraivossa, ja miksi? Luonnonkansa suomalaiset elää kuun- ja vuodenkierrossa. Kahden syksyn taite kahdeksan vuodenajan syklissä riipoo monia suomalaisia. Ketä eniten, sen huomaa.

Juutalainen kirjailija Anne Fried kirjoitti kaamoksesta kauniisti hiljaisuuden ja sisäistymisen jaksona. Sellaisena minäkin olen aina elänyt syksyn.

Miksi moni silloin masentuu, ahdistuu ja raivoaa? Varsinainen kaamosmasennus tautina on harvinainen, sen yksittäiset piirteet hyvin yleisiä.

Miksi lääkärit eivät ole terveempiä kuin muut yhtä etuoikeutetut ryhmät?

Miksi lääkärit eivät terveyden asiantuntijoina ole yhtään terveempiä kuin esimerkiksi juristit? Koska heidän koulutuksensa ei anna valmiuksia ymmärtää ja edistää terveyttä, vaan ainoastaan keinoja poistaa sairautta ja samasta syystä lääkäri tekevät senkin usein väärin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä