*

Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hype

Mitä yhteistä on tulevaisuuden tekoälyllä ja Donald Trumpilla?

Tulevaisuudessa tekoälyohjelmien kehittyneimmät muodot perustuvat neuroverkkkoihin ja ns. syväoppimiseen. Ne voivat oppia vaikka seuraamalla ympäristöään tai niitä voidaan aktiivisesti opettaa syöttämällä niihin sopivaa informaatiota. Tämä tekniikka edustaa aivan uudenlaista tapaa ohjelmoinnissa.

Mitä historia opettaisi energiakeskustelijoille?

Nykyisessä energia/ilmastonmuutoskeskustelussa on muutama vakava ongelma. Yksi niistä on se, että keskustelu on liki täysin historiatonta. Tämä sitten johtaa osaltaan siihen, että uuden, suositun energianlähteen kannattajat ja kannattamisesta hyötyvät pystyvät ylläpitämään - jonkin aikaa - hyvin vahvaa hypeä uudesta ihme-energiasta, jonka armoton kehitystrendi ratkaisee hetken kuluttua kaikki ongelmat ja tekee etanan lailla kehittyvät vaihtoehdot täysin vanhanaikaisiksi.

Kolmiulotteinen kusetus?

KaikkiKoodaa hypestä pääseekin siirtymään kätevästi Kaikki3DTulostaa hypeen. Olen sitä mieltä, että maailma jossa suuri osa ihmisistä valmistaa (pienet?) käyttöesineet tai niiden osat kotonaan itse on vähintäänkin useamman kymmenen vuoden päässä, todennäköisesti ei toteudu ikinä.

 

2010-luvun leipäkone?

 

Tässä on hyvä artikkeli 3D-tulostushypetyksestä. Näin minäkin olen asioita ajatellut tuntematta ko. tekniikkaa sen kummemmin. Tiedän kuitenkin jotain perinteisistä valmistustekniikoista.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä