Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen omistajaohjaus

Lintilän loistokaupat Nesteen osakkeilla kesällä - kurssi noussut yli 20 euroa

Valtion omistajaohjausministeri Mika Lintilän ohjauksella viime kesänä valtio myi merkittävän määrän Nesteen osakkeita ulkomaisille ja kotimaisille institutionaalisille sijoittajille hintaan 67,27 euroa per osake. Hieman yli puoli vuotta myöhemmin osakkeen arvo on 90,50 euroa eli reilusti yli 20 euroa enemmän kuin myyntihetkellä.

Valtion ja valtionyhtiöiden yritysmyyntien tiedot julkisiksi määräajan jälkeen

Kansalaisten on mahdotonta varmistua siitä, että valtio on toiminut asianmukaisesti ja kansalaisten etua vaalien myydessään yritystoimintaa joko suoraan tai sitten valtionyhtiöiden kautta. Liikesalaisuuden myötä kaikki keskeisimmät asiat jäävät piiloon. Tänään keskusteluihin on noussut Rautaruukin Solitran myyminen Sipilälle antaen myös lainan kaupan toteuttamiseen. Joku aika sitten ollaan keskusteltu Raskoneen myynnistä sen päädyttyä varsin erikoisella taholle monen mielestä alihintaan.

Miksi pienemmät eivät saa osuuttaan?

Kun puhutaan pörssiyhtiöiden johtajien palkoista, monet vetoavat siihen, että ei niillä ole mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta kun niitä johtajia on kuitenkin niin vähän. Ihan sama mitä niille maksetaan. "Ja omistajathan ne maksavat - ihan omistaan" (muka).  Niin varmaan ajateltiin Finnairin hallituksessakin.

Kuka myikään "Suomen"?

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo käsityksensä hallituksen suunnittelemasta kehitysyhtiöstä valtion omistamien yritysten ja osakkaiden hallinnointiin blogissaan muutama päivä sitten.

http://anttirinne.fi/tuliko-kehitysyhtiosta-vain-myyntiyhtio/

Hän kertoo kyseessä olevan myyntiyhtiö, jonka tarkoituksena on valmistella sen hallintaan siirrettäviä yhtiöitä vain myyntikuntoon. Virallisemmin SDP ottaa asiaan kantaa huomenna tiistaina.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä