Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Haavisto

Hävittäjiä sotaa käyvästä tai Pariisin sopimuksesta irtautuvasta maasta?

HX-hankinta tulee olemaan seuraavan hallituksen merkittävä ja pitkäaikainen päätös, josta käydään luonnollisesti poliittista keskustelua - valitettavasti myös omituisin heitoin.

Aluksi Vasemmistoliiton taholta ilmoitettiin, ettei hävittäjiä tulisi hankkia sotaa käyvästä maasta. Ikävä kyllä kaikki hävittäjät tai merkittävä osa niiden komponenteista valmistetaan sotaa käyvissä maissa, ja Gripenhän on ollut jo sotakäytössä Libyassa. Onhan toisaalta Suomikin sotaa käyvä maa Afganistanissa ja Irakissa, voimmeko ostaa edes suomalaisia hävittäjiä jos niitä olisi tarjolla?

Vastuuttomat Vihreät ja hymyilevä Haavisto

Suuri joukko ihmisiä on yhtynyt ajatuksiini, että kaivannaistoiminnasta pitää jäädä enemmän hyötyä Suomen kansantaloudelle. Ulkomaiset yhtiöt vievät rahat, mutta jättävät haitat tänne. Nyt kaivoslaki nousi juuri tässä valossa esiin. Uhotaan, että kulta viedään ennen kuin suomalaiset ehtivät kissaa sanoa.

Presidenttiehdokas Haaviston kanta Natosta

Pekka Haaviston YLE:n presidenttitentissä esittämät ajatukset Nato ja EU:n turvatakuista olivat epäloogisia.  Haaviston mukaan kriisitilanteessa Nato ei auttaisi Suomea.  Naton turvatakuusta eli 5.artiklan avusta jokainen jäsenmaa päättää erikseen, eikä Suomi olisi näille niin tärkeä, että apua kannattaisi antaa.

Sen sijaan EU:n Lissabonin-sopimukseen sisältyvän turvatakuulausekkeen perusteella EU:n jäsenvaltioilta tulisi apua.

Haaviston mukaan siis Nato-Saksa päättäisi olla antamatta apua mutta EU-Saksa antaisi apua?

Paavo Väyrynen ja toinen kierros

Paavo Väyrynen on nyt virallisesti ehdokkaana Presidentinvaalissa. Väyrynen sai numerokseen 7.

Paavo Väyrysen varmistuminen kisaan mukaan on myös varmistus siitä, että vaaleissa tullaan näkemään toinen kierros. Se ketkä kaksi ovat toisella kierroksella on vielä avoin ja arvaamaton.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä