Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Europarlamentaarikko

Suomalaisen ruoantuotannon edellytykset EU-aikana

Suomalaiset ruoantuottajat ja koko elintarvikesektori ovat olleet 24 vuotta osa Euroopan Unionin yhteistä maatalouspolitiikkaa. Yhteinen maatalouspolitiikka on vakauttanut viljelijöiden tuloa yksittäisistä vuosista 5-7 vuoden ennustettaviin budjettijaksoihin. EU-jäsenyytemme aikana tilojen on ollut mahdollista saada merkittäviä investointitukia.

EU - Vaikuta, älä valita

Oletko kuullut kuinka Euroopan unioni syytää Suomeen päättömiä lakeja. Minä kuulen tuota päivittäin näin vaalien alla ja hyvä niin. Haluan asennemuutoksen. Haluan kertoa ihmisille miten EU-päätöksenteko etenee ja missä roolissa me suomalaiset poliitikot ja virkamiehet siinä ovat tai voisivat olla.

Paljon melua siirtymäkorvauksista

 

Euroedustajien siirtymäkorvaus aiheutti kohun ja nyt huomion keskipisteeseen on päätynyt europarlamentista pudonnut Eija-Riitta Korhola. Itse olisin nähnyt hänen mielellään jatkavan työskentelyä euroedustajana, monen muun valitun mepin sijaan.  

Tätä mieltä.

Stuppi äänestettiin huippu äänisaldolla EU parlamenttiin.

Miksikö?

Jos minulta kysytte, siksi että hän menisi kiireen vilkkaa Brysseliin eikä yrittäisi Suomen päämisteriksi.

Kyllähän Stuppi ihan hyvä tyyppi on, mutta kovin  kaukana harhailee meidän suomalaisten

realiteeteistä.

Fiksuna ihmisenä hänen luusi isenkin ymmärtävän, vaikka  hän on asiantuntia  EU,ssa.

nämä kotimaan asiat taitaa olla hakusessa.

Joskus on viisasta sanoa "isämmaan kutsuunkin" ei kiitos ja rehellisesti myöntää, että saappaat ovat liian suuret.

Äänestäjä: Tiedätkö puolueesi parlamenttiryhmän?

Toistetaanpa heti alkuun otsikon kysymys hieman täydennettynä: Tiedätkö kannattamasi puolueen ja edelleen kannattamasi ehdokkaan europarlamenttiryhmän? Seuraavaksi hieman kiperämpi jatkokysymys: Tiedätkö, mihin ryhmään puolueesi ja ehdokkaasi sijoittuu tulevien vaalien jälkeen? Kielteiset vastaukset ovat täysin ymmärrettäviä ja hyväksytään. Syyt tietämättömyyteen ovat ymmärrettäviä, koska EU-politiikka ja -päätöksenteko on melko kaukaista, (liian) harvaan uutisoitua sekä vaikeaselkoista.

Ministeri Virkkunen heitti pyyhkeen kehään

Hallitusneuvottelujen pimeinä yön hetkinä päätettiin, että tässä maassa toteutetaan laajat kunta- ja soteuudistukset. Päätös tehtiin ns. mututuntumalta, ja sen tukena ei ollut silloin eikä myöhemminkään minkäänlaisia laskelmia homman järkevyydestä.

Matkan varrella uudistusta on ajettu kuin käärmettä pyssyyn. Lopulta on runnottu ratkaisuja, jotka yritetään viedä väkipakolla lävitse.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä