Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Etninen puhdistus

Vaikeneminen on hyväksyntää

Tänään vietetään kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

Myanmarissa (entiseltä nimeltään Burma), Rakhinen osavaltiossa, armeija on harjoittanut julmaa, etnistä puhdistusta rohingya-muslimeja kohtaan. Kyseessä on maailman suurin valtioton kansa, jolla ei ole kansalaisoikeuksia. Noin miljoonasta rohingyasta yli 600 000, joista suurin osa lapsia ja naisia, on paennut Bangladeshiin.

Etenkin naiset ja tytöt ovat surkeassa asemassa. Heitä on tapettu, kidutettu ja raiskattu. Joukkoraiskaukset ovat osa etnistä puhdistusta.

Pohjois-Korea on avoimuuden mestari

Pophjoiis-Korea kertoo avoimesti ja konkreettisesti sotatoimistaan naapureita ja Amerikkaa vastaan: Japani upotetaan mereen ja Amerikka muutetaan tuhkaksi.  Ja tämä on tätä päivää, 2000-lukua.

Myanmari näyttää avoimesti ja konkreettisesti etnisen puhdistuksensa tavoitteet: miljoona köyhää putsataan naapurimaihin. Rutiköyhä Bangladesh on joutunut vastaanottamaan heitä jo enemmän kuin tarpeeksi.  Nyt.      https://uutissuora.fi/uutiset/myanmar-etninen-puhdistus/                    

Ukrainassa meneillään etninen puhdistus

Kiovan mielenosoitusten ja torikokouksen valitsema nykyinen Ukrainan hallitus laati ensitöikseen tynkäparlamentin toimesta ns. puhdistuslait, joiden avulla venäläisiltä riistetään oikeus osallistua hallintoon, laukkauttaa puolueita ja poistaa Venäjän kielen asema ja koulutus.

Kosovon rauhanturvaoperaatio epäonnistui

Tänä keväänä tuli 15 vuotta täyteen Naton pommituksista Jugoslaviassa ja niitä seuranneen Kosovon rauhanturvaoperaation alkamisesta. Suomen rauhanturvaajat poistuivat Kosovosta vasta vuonna 2010, yli kymmenen vuotta operaation alkamisen jälkeen.

Islamilaista suvaitsevaisuutta - Boko Haram

Viimeisen viikon aikana islamilaisen Boko-Haram järjestön iskuissa Nigeriassa on kuollut noin 150 ihmistä. Iskujen kohteena on ollut pääasiassa siviiliväestö, tosin ainakin yhden armeijan kenraalin koti on myös tuhottu, iskuissa tapetaan järjestelmällisesti väärään etniseen, uskonnolliseen tai poliittiseen viiteryhmään kuuluvan kylän väestö, jonka jälkeen koko kylä, tai ainakin sen tärkeimmät rakennuksen kuten koulut, kirkot yms. poltetaan.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä