Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Energiatuet

Ovatko teollisuuden energiatuet pragmaattista ympäristöpolitiikkaa?

Politiikka on mahdollisuuksien taidetta, kuuluu tunnettu sanonta. Tästä syystä teollisuuden energiatukien merkitys ympäristöpolitiikan kannalta on pieni ja kokonaisuutena vaikutukset voivat olla jopa positiivisia, vaikka teoriassa ne kannustavatkin teollisuutta käyttämään enemmän energiaa.

Saksan energiakäänne – mitä sille tätänykyä kuuluu?

Saksan energiakäänne – mitä sille tätänykyä kuuluu?

*

Avainsana: Energiakäänne.

Energiakäänne (Energiewende) on käsite, jolla viitataan Saksan tavoitteeseen rakentaa energiantuotantonsa vuoteen 2050 mennessä uusiutuvien energiamuotojen varaan.

*

Subventiot

”Sähkön kulutuksen ja tuotannon epätasapainoa on edelleen vaikea korjata, koska siirtoverkkojen rakentaminen etenee nihkeästi.

Mikä energia itse asiassa saa tukiaisia?

LYHYESTI: 

Turpeen polton tuki on Suomessa jo vuosia ollut samaa suuruusluokkaa kuin mihin tuulivoiman tuki on tänä vuonna nousemassa, noin 100 miljoonaa euroa vuodessa. Yhteensä fossiilienergian tuet ovat Suomessa parisen miljardia vuodessa, eli noin 20 kertaa enemmän kuin tuulivoiman tuki. 

Tuuli- ja aurinkovoima tarvitsevat tukea

Toisin kuin otsikosta ehkä ensimmäisenä tulee mieleen, en puhu nyt euroista. Kyse on tuuli- ja aurinkovoiman ominaisuuksista sekä sähköverkon taajuuden ja jännitteen säädöstä, ja tietysti tuotannon ja kulutuksen välisestä suhteesta.

 

Tuulivoimatuetkin vain käyntiinlähdön alkukankeuden voittamiseksi

Energiatyötäkin toden totta riittää EU:ssa - ’Vuoden meppi’ Eija-Riitta Korhola! – ilman yksipuoleisia, populistisia tuulivoiman vastaisia DQ- manipulointiyrityksiäkin – saati sitten latelemalla osin täyttä puuuteria pelkässä EU-vaalilehdykäisessään ”KORHOLA – 15 vuotta suomalaisen työn puolustajana”. – Pari näytettä: 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä