Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Energiakäänne

Ilmastonmuutoksen torjuminen ei odota

Ilmastonmuutoksen torjuminen on meidän tämän ajan päättäjien historiallinen velvollisuus. Meidän on jätettävä maapallo elinkelpoisena tuleville sukupolville. Ilmastonmuutoksen torjuminen ei ole helppoa, se vaatii meiltä muutoksia, ja se vaatii meiltä myös investointeja. Ilmastonmuutoksen torjuminen on kuitenkin helpompaa ja halvempaa kuin tekemättä jättäminen. Jos ilmastonmuutosta ei saada pysäytettyä ajoissa, tulee sen inhimillinen ja rahallinen hinta olemaan sietämätön.

Saksan energiakäänne – mitä sille tätänykyä kuuluu?

Saksan energiakäänne – mitä sille tätänykyä kuuluu?

*

Avainsana: Energiakäänne.

Energiakäänne (Energiewende) on käsite, jolla viitataan Saksan tavoitteeseen rakentaa energiantuotantonsa vuoteen 2050 mennessä uusiutuvien energiamuotojen varaan.

*

Subventiot

”Sähkön kulutuksen ja tuotannon epätasapainoa on edelleen vaikea korjata, koska siirtoverkkojen rakentaminen etenee nihkeästi.

Energiakäänteen ratkaisuja etsittävä teknologiasta ja lainsäädännöstä

Meidän on siirryttävä mahdollisimman pian uusiutuvaan energiaan nojaavaan energiatalouteen. Uusiutuva energia on lisännyt suosiotaan viime vuosina voimakkaasti, eikä enää juuri kukaan puhu fossiilisten polttoaineiden puolesta. Tämä on hyvä, sillä tässä ajassa tehdään ratkaisuja, jotka määrittävät onnistummeko vai epäonnistummeko ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Suomen energiaväänne

Maammekin energiajärjestelmät ovat murroskäänteessä. Valitettavasti vaan Suomi sijoittui Ernst & Youngin kansainvälisessä RECAI - indeksivertailussa häntäpäähän, sijalle 36/40. Energiaremontti siis meillä todellakin tarvitaan, jotta Suomen uskottavuus uusiutuvan energian toimijana ja sijoituskohteena saadaan kansainväliselle tasolle, energiajäänteemme kohennettua ja korjattua vähintään kansainväliselle tasolle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä