Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Donetsk

Vladimir on Ukrainassa

Muistattehan, miten Itä-Ukrainasta piti tehdä Novorossija? Muuan Johan Bäckman vaati, että Ukrainan suurlähetystö poistuu Suomesta ja Donbassin edustusto tunnustetaan. Sama Bäckman, joka on niin kiinnostunut Jessikka Aron 300 euron sakoista:

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2016/08/01/aatteellin...

Donetskin kaupunkia ja aluetta on parin vuoden ajan päälliköinyt Aleksander Borodai, joka on nyt ilmeisesti Igor Girkinin tavoin kyllästynyt ja lähtenyt kotiin Venäjälle.

Kohtaamisia Ukrainasta

Ukrainasta liikkuu tällä hetkellä monenlaista huhua. Vietin juuri viimeiset 2,5 kuukautta Venäjällä, missä koko valtiollinen media ja lukuisat paikalliset asukkaat välittivät minulle tietoa uudelleensyntyneestä Natsi-Saksasta ja sen russofobisista asukkaista. Päätin lähteä kesäopintojeni päätteeksi paikan päälle Kiovaan ja Lviviin, ottaakseni selkoa Ukrainan todellisesta ilmapiiristä.

 

Donetskin kansantasavallan nousu ja tuho

Ukrainan asevoimien "terrorismin vastainen operaatio"® on tulitauon jälkeen muuttunut tykistön ja heittimistön tukemaksi hyökkäykseksi panssariajoneuvoilla ja jalkaväellä. Tilanteen muuttuminen oikeaksi sodaksi on saanut "Donetskin kansanarmeijan" "Itä-ukrainalaiset" "sotilaat", eli venäjältä ja tsetseeniasta maahan lähetetyt rosvojoukot pakosalle. 

 

Kapinallisten pääasiallinen taistelutukikohta Sloviansk on murtunut ja asejoukot vetäytyvät enemmän tai vähemmän järjestyksessä kohti Venäjän rajaa. 

 

Separatistit haluavat sotaa

Russia Today kertoo, että Donetskin alueen separatistit ovat antaneet Ukrainan joukoille 24 tuntia aikaa vetäytyä asemistaan Itä-Ukrainassa. Jos joukot eivät vetäydy, kapinalliset uhkaavat häätää heidät voimalla.

Suurvallathan ovat aina päättäneet pienten sotilaallisista asioista. Ei unkarilaisilla vuonna 1956 tai tshekeillä ja slovakeilla vuonna 1968 ollut toivoakaan saada aseellista tukea.

Luulevatko Donetskin alueen separatistit nyt, että Venäjän joukkojen on pakko tulla apuun ja ylittää raja virallisesti, jos ja kun Ukrainan armeija ei tietenkään vetäydy omasta maastaan?

Bäckman tuo venäläisen kevään Suomeen

Ilmeiseltä näyttää, että Johan Bäckman oli oikeassa ja Vladimir Putin väärässä. Aleksandr Dugin ja Dennis Pushilin ovat jo päättäneet, että Ukraina on jaettu lopullisesti 18. toukokuuta mennessä. Eikä siinä kaikki:

"Venäläisen kevään tuo Suomeenkin ystäväni Aleksandr Dugin, joka puhuu Helsingissä 18.5. mukanaan Venäjän eturivin älymystö. Samassa yhteydessä Donetskin Tasavallan suurlähetystö pitää tiedotustilaisuuden."

http://kohudosentti.blogspot.fi/2014/04/donetskin-tasavallan-suurlahetys...

Ukrainan Donetsk julistautuu itsenäiseksi - Pyytää Venäläisjoukkoja maahan

Ukrainaan kuuluva Donetsk on alueparlamentin toimesta julistautunut itsenäiseksi ja pyytää Venäjää lähettämään alueelle rauhanturvaajia. Mikä on sinänsä mielenkiintoista, koska alueparlamenttia tukevat joukot ovat ainoita rauhaa rikkovia joukkoja alueella.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä