Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Donbass

Vladimir on Ukrainassa

Muistattehan, miten Itä-Ukrainasta piti tehdä Novorossija? Muuan Johan Bäckman vaati, että Ukrainan suurlähetystö poistuu Suomesta ja Donbassin edustusto tunnustetaan. Sama Bäckman, joka on niin kiinnostunut Jessikka Aron 300 euron sakoista:

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2016/08/01/aatteellin...

Donetskin kaupunkia ja aluetta on parin vuoden ajan päälliköinyt Aleksander Borodai, joka on nyt ilmeisesti Igor Girkinin tavoin kyllästynyt ja lähtenyt kotiin Venäjälle.

Venäjän pakotteet purkautumassa?

 

"Venäjän vastaiset pakotteet poistetaan ehkä jo tänä vuonna, Yhdysvaltain pakotepolitiikkaa koordinoiva Daniel Fried sanoi pitäessään puhetta American Universityssä Washingtonissa."

"Hänen mukaansa näyttää siltä, että Venäjä alkaa suhtautua tilanteeseen vakavammin ja toivoo Ukrainan kriisille diplomaattista ratkaisua, Amerikan ääni kertoo.

Joulutunnelmaa Ukrainassa

On kulunut noin puolitoista vuotta siitä, kun matkustin ensi kertaa Ukrainaan. Itä-Ukrainassa käytiin tuolloin rajuja taisteluita, malesialaiskoneen tippumisesta oli kulunut vain viikko, ja koko maata koettelivat polttavat helteet. Matkattuani nyt joulukuiseen Ukrainaan opiskelukaupungistani Minskistä, havaitsin maassa monenlaisia muutoksia.

USA käy napalmisotaa Donetskia ja Luganskia vastaan

"Donetskin ja Luganskin kansantasavallat ovat tällä hetkellä ainoita alueita Euroopassa, jotka on kokonaan vapautettu amerikkalaismiehityksestä. Juuri siksi USA haluaa tuhota ne hinnalla millä hyvänsä. Vapautetun Novorossijan alueella asuu nyt melkein 5 miljoonaa ihmistä. Kuolema uhkaa heitä joka hetki, koska tänä päivänä EU:ta laajennetaan napalmilla. Tämä on uusi Vietnam. Donbassin lapset tietävät, miten juosta pommisuojiin, kun USA-NATO-EU levittää ilosanomaansa."

Onko toivo herännyt Ukrainassa?

Vantaalla pidettiin viikolla keskustelu Ukrainan tilanteesta otsikolla ”Onko Eurooppa sodan kynnyksellä?” Ohessa muutama ajatus siihen liittyen.

Itse kysymykseen vastaukseni on ”ei”. Sellainen ei voi olla kenenkään intresseissä, vaikka historiassa on esimerkkejä hyvinkin nopeasti ja varoittamatta syttyneistä suursodista.

Itä-Ukrainan tilanne on edelleen paha. Taistelut, erityisesti Donetskin lentokentän hallinnasta, jatkuvat tulitauosta huolimatta. YK:n tiedot kertovat noin 300 kuolleesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä