Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Demokraatti

Suoraselkäistä toimintaa Journalistiliitolta ja Ville Rannalta

Uusi Suomi kertoi tänään, että Journalistiliitto ostaa Ville Rannan originaalin Junes Lokka -pilakuvasta hintaan 7588,80. Summa on sama kuin Johanna Vehkoon maksettavaksi tulleet oikeudenkäyntikulut ko. oikeudenkäynnissä. Ranta huutokauppasi originaalia ja lupasi jo etukäteen tuoton Johanna Vehkoon oikeudenkäyntikuluihin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/277883-journalistiliitto-osti-junes-lok...

Alla kyseinen pilakuva

https://www.facebook.com/vilranta/photos/a.144245362268964/2718011458225...

Erkki Tuomioja kaipaa demareilta lisää tekoja

Erkki Tuomioja, moninkertainen ministeri, ilmoitti SDP:n pää-äänenkannattaja Demokraatin70-vuotisjuhlahaastattelussaan kaipaavansa SDP:ltä lisää tekoja.

"Kun luottamuksen kerran menettää, sitä on vaikea saada takaisin", hän toteaa. Hänen mukaansa seuraavaa vaalikautta varten oppositiopuolueiden kanssa on saatava saatava aikaan sellainen yhteinen näkemys, jota hallituksessa ei voi ohittaa. Ja tähän eivät riitä yksin demarien hyvät kannanotot ja ohjelmat.

https://demokraatti.fi/tuomioja-kaipaa-demareilta-lisaa-tekoja/

Suomalainen kulttuuri ei ole köyhää, Erkki Tuomioja

Sanomalehti Demokraatti kirjoitti 07.11.2015 SDP:n kansanedustajan Erkki Tuomiojan sanoneen: ”Rajojen sulkeminen vain köyhdyttää kaikkia sekä taloudellisesti että kulttuurisesti.” Kuten myös nykyisin yleisessä kielenkäytössä, oletettavasti rajojen sulkemisella hän tarkoittaa nimenomaan turvapaikanhakijoiden maahanpääsyn rajoittamista eikä Suomen täydellistä eristäytymistä. Tuomiojan lausahdus itsessään on tässä suhteessa suorastaan kummallinen ja osaltaan täysin virheellinen.

Kohtuuhintainen asuminen

Demokraatti-lehdessä käsiteltiin 29.4. kohtuuhintaista asumista. Asian avaaminen jäi kuitenkin vähän kesken tavalla, mikä kuvaa asuntojen hintaongelman syitä.

Kohtuuhintainen asuminen määriteltiin mm. sellaiseksi, mikä on Ara-rahoitettua ja omakustannushinnoiteltua, siis ilman vuokranantajan voitontavoittelua tuotettua asumista. Toinen näkökulma oli, että kohtuuhintainen asuminen voidaan määrittää sillä perusteella, miten suuri asumismenojen osuus on kokonaismenoista.

Demokraatin uutisointi RAY:n avustuksista

Uusi Suomi kertoi Raha-automaatiyhdistyksen hallituksen puheenjohtajan SDP:n kansanedustaja Hanna Tainion olevan pahoillaan puolueensa Demokratti-lehden uutisoinnista koskien Näkövammaisten keskusliiton saamia avustuksia.

Demokraatti-lehden uutisessa mainittiin ministeri Laura Räty aloitteentekijäksi Näkövammaliiton avustuksen pienentämiseksi, vaikka aloitteen teki Tainion johtama RAY:n hallitus.

Myöhemmin myös SDP:n kansanedustaja Mikael Jungner katsoi, että Demokraatin  uutisoinnista pitäisi pyytää anteeksi.

Alla linkki Uuden Suomen uutiseen asiasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä