Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Asumiskulut

Tulonjako asunnon hallintasuhteella painotettuna

Tuoreimpiin lukuihin pohjautuvia uutisia lukuunottamatta on saatu lukea miten pienituloisten tulot ovat kehittyneet paremmin kuin isotuloisten ja tuloerot olisivat kaventuneet, ainakin kun verrataan finanssi- ja eurokriisejä edeltäviin huippusuhdanteisiin.

 

Järki käteen ilmastoasioissa

Julkinen keskustelu viime aikoina on keskittynyt ilmastoasioihin. Huoli elinympäristöstä on yhteinen ja aiheellinen. Toimet ympäristön suojelemiseksi tulee valita niistä, joilla on todella vaikutusta ja jotka ovat käytännössä mahdollisia toteuttaa. Pelkkä moraalinen paremmuus ei auta ympäristöä ja väärät liian kunnianhimoiset keinot voivat vaarantaa maamme kilpailukyvyn. 

Tositarina toimeentulotuesta

Tämä on siis erästä porilaista toimeentulotukiasiakasta koskeva tositarina asiassa josta on saatu Turun hallinto-oikeuden päätös alkuvuodesta 2017. Tarinan tapaus on sattunut tammi-maaliskuussa 2016.

Tositarina

Pori - asumiskulut - toimeentulotuki

Tämä nyt on tavallaan pikkaisen vanha juttu koska kantelu jonka kopion jäljenpänä julkaisen on tehty jo vuonna 2016 kun toimeentulotuen myönsivät vielä kunnat. Mutta itse asia on edelleen ajankohtainen.

Seuraavansisältöinen asiakkaani tekemä kantelu on siis oikeusasiamiehen tutkinnassa. Uskon, että hän saa vastauksen kanteluunsa melko pian.

"Pyytäisin teitä lausumaan kantanne siitä onko asumiskulujen huomioiminen Porissa oikeudenmukaista ja yhdenvertaista?

Kela on väärässä, asumistuki on moolokin kita

Kelan johtava tutkija Pertti Honkanen kirjottaa asumistuen vaikutuksesta vuokriin (http://blogi.kansanelakelaitos.fi, 13.3.2017) - hänen mielestään asumisen tuet eivät ole syynä vuokrien nousuun.

Honkanen osoittaa kirjoituksessaan, kuinka opiskelijoiden vuokrat ovat merkittävästi nousseet välillä 2011-2017, vaikka opintotuen asumislisä ei ole juurikaan noussut.

Joku raja ahneudelle

Tontinvuokrista on tullut Helsingin kaupungille hyvä lypsylehmä, joka jopa näinä laihoina aikoina antaa hyvän ja riskittömän tuoton omaisuudesta, jonka kaupunki on aikoinaan saanut itselleen ilmaiseksi. Kaupunki jatkaa ahneuksissaan kovia korotuksia, vaikka tontinvuokratulot kasvaisivat reilusti pienemmilläkin korotuksilla.

Muuta asumaan Kouvolaan

Tilastokeskuksen mukaan kerrostaloasunnon hinta Kouvolassa on 1093 euroa / neliö. Helsingissä kerrostaloasunnosta joutuu maksamaan keskimäärin 3545 euroa / neliö.

Hintaero on melkoinen. Jos vaikka eläkepariskunta myy Helsingissä omistamansa 100 neliön asunnon, he saavat siitä noin 354.000 euroa. Samanlaisen asunnon saa ostettua Kouvolasta noin 109.000 eurolla.

Pariskunnalle jää loppuelämän ajaksi "käyttörahaa" 245.000 euroa, mikä on melko sievoinen summa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä