Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Asevarustelukilpailu

Olemmeko matkalla ”jatkosotaan” ¤ … (Lapissa ärjyvät Naton sotakoneet)

Tunnetusti Jatkosota [1, jonka piti aluksi olla vain Kesäsota – eli Suur-Suomen retki Saksan kolmannen valtakunnan kanssa hakemaan takaisin korkojen kera mitä Talvisodassa [2 meiltä vietiin. Talvisodan osalta on todettava esille tullut tosiasia: Sellaiset herrat, jotka ratkaisivat paljon kohtaloitamme myöhemmin, kertoivat yhdestä suusta vuonna 1939 – ennen Mainilan laukauksia:

Asevarustelukilpa johtaa sotaan – varmasti johonkin sotaan?

Yhdysvaltain reilu kuukauden presidenttinä johtanut Donald J. Trump kertoi hakevansa reilua määrärahakorostusta kongressilta lisätäkseen armeijansa hyökkäys- ja rynnäköintikykyä – kaikkialle maailmaan |1. Trump on reviiripuolustaja

Tarvelähtöinen uusi bisnes Suomelle ja EU:lle?

Tulen käsittelemään blogissani muutamia ajatuspolkuja tavoitteella saada suomalaisille ja EU:n kansalaisille uutta työtä ja toimeentuloa. Vien teidät ensin kauas tulevaisuuteen, koska olen itse kuljettanut itseäni ensin "faktoja tiedostaen" sinne ja palannut sieltä "kaukaa" uudistuneena arkeen. Olen insinööri ja minulle ei "jutustelu" paljon paina. Tarvitsen faktoja. Lopulta tulen miettimään miten kaikesta "tästä" voisimme me suomalaiset saada bisnestä itsellemme ja EU:n muille yhteiskunnille.

Military spending...

Hakusanoilla military spending (tai "defense" spending) saa kiintoisan kuvan siitä missä oikeasti mennään silloin kun puhutaan asevarustelusta tai valmiudesta sodankäyntiin. Kiina voimistuu koko ajan ja Venäjä yrittää nykyaistaa oma armeijansa, mutta silti varsinaiset paukut löytyvät edelleen sieltä rapakon takaa..

Ihminen on melko turha otus eikä ole oppinut mitään omasta historiastansa.

MIEKAT AUROIKSI (blogi)

 

Miekat auroiksi

Turhaa toivoa ja unelmahöttöä, mutta silti tämän ikiviisauden saisi kelvata niin Barack Obamalle, Vladimir Putinille kuin Xi Jinpingille.

Veikkaanpa, näin maatalousmiehenä, että avaruusoliot pitävät meitä täysverisinä hölmöläisinä, tarkasteltaessaan pientä maapalloamme hieman laajemmalla perspektiivillä: pähkähullua sakkia, joka leikkii ylpeänä ja epäluuloisena, jokainen ikiomassa hiekkalaatikossaan...

Maanpuolustuksesta

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014100418717442_uu.shtml

Iltalehti uutisoi että tutkimuksen mukaan 57% kansalaisista kannattaa puolustusvoimien lisärahoitusta, tutkimuksen on tehnyt Taloustutkimus. Omasta mielestäni maamme uskottava puolustaminen mahdollista hyökkääjää vastaan, on enemmän kiinni puolustuksen uudelleenorganisoimisesta, kuin rahasta. Koska mahdollisen vihollisen hyökättyä maahamme, emme kerkeä edes organisoimaan puolustusta!

Seuraavat sotakoneet Venäjältä!

Rakennemuutos ja budjettileikkurit iskivät konkreettisimmin puolustus- ja sisäministeriöiden kautta armeijaamme ja rajavartiolaitokseen. Nuo tahot ovat meidän turvallisuuslukko, kun tosi lähestyy. Nyt herkimmät tahot jo maalaavat ”kolmannen maailmansodan sytytystä”, kun taas kansan suuri enemmistö toppuuttelee sanomalla: ”puhu sinä, minä pidän hevosta” – Natoon siis ei mennä 1], sehän on eräs tapa välttää ikävyydet.

 

Pois 21. vuosisadan suurvaltasotien syteuhkista

Ensimmäisen maailmansodan alkamisen satavuotispäivän muistoksi vietetään tänä vuonna rauhantapahtumia useilla eri paikkakunnilla Euroopassa ja maailmalla. Muun muassa Sarajevossa järjestetään 6.-9.6.2014  rauhanliike- tapahtuma

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä