Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Arkijärki

Saadaanko edes viinit ruokakauppoihin ensin

Iltapäivälehti kirjoittaa "Kaksi nuorta kuoli käytettyään ”haitallista ainetta” - musiikkifestivaali peruttiin Britanniassa" Britanniassa ja muualla EUssa tämä on arkipäivää. Lisäksi meitä laajasti ohjataan hyväksymään huumeiden käyttö yleensäkin. Suomessa on huumeiden käyttö täysin normaalia eikä täällä haluta käyttäjiä syyllistää. Vapautetaan kaikki narkkareiden aineet ja maahantuonti niin pipohupparihörhöt ja oletettavasti heidän suvaitsevat kansainvälistyneet vanhempansa ovat onnellisia. Tehdään vielä realitysarjoja heidän normaalista elämästään.

Kaikki syyt tuulivoimarakentamiseen ovat tekosyitä

Perustuslakia voi tulkita niin että tuulivoiman tuki poistuu, hallituksella on valta lopettaa järjetön tuhlaaminen vaikka heti. Omaisuuden suojaan on turha vedota, se voi koskea ainoastaan poistojen jälkeistä hankinta-arvoa. Ei siis tuottoja.

 

Prosessi tuulivoimalle annetun kohtuuttoman suuren syöttötariffin poistamiselle on lopettaa tukiaiset ja lunastaa kalusto pois mikäli tuottaja sitä vaatii. Näin huolehditaan omaisuuden suojasta.

 

Peter Strelzyk (1942 - 2017)

Viime lauantaina kuoli Peter Strelzyk, 74-vuotiaana. Niin, että kuka ihmeen Peter? Tämä sähkömies eli vielä 1970-luvulla Itä-Saksassa, mutta kaipasi kovasti länteen. Sadetakkikankaasta (taft:ista) hän ompeli öisin 2800-kuutioisen ilmapallon. Kankaat (yhteensä 850 m2) ostettiin pienissä erissä kertomalla, että sitä tarvitaan purjehduskerhon tarpeisiin. Ensimmäinen lento tapahtui 3.7.1979 ja ilmapallo nousi yöllä nopeasti 1,9 kilometriin.

Puolen miljardin polkupyöräsilta

Siinä se seisoo ylväästi havainnekuvassa, puolen miljardin polkupyöräsilta. Sää on kaunis ja silta komea, siitä ei meinaa edes todellista Helsinkiä tunnistaa. Sillalla saa nimensä historiaan. Se tulee toteutuessaan olemaan vihervasemmiston poliittisen vallan monumentti.

Muutoksen voima ja järjen ääni; keskustelussa!

Minulle tulee kuva. Seuratessani näitä yleisiä keskustelupalstoja.

Suomessa ongelmat olisivat huomattavasti vähäisempiä, jos nämä palstoilla olevat henkilöt olisivat päättämässä.

Ongelmat järjestelmässä tulevat hyvin esille.

Merkittävä määrä ehdottaa myös ns. varmaa ratkaisua ongelmiin.

Suomessa on kansanvaltainen järjestelmä, jolla edustajat valitaan. Henkilö ja ääni perusteella.

Onko Suomessa olleet väärät henkilöt päättämässä, -50 luvulta lähtien? Sotien aikaan oli sopuisampaa.

Löytyykö poliittista munaa?

Moni meistä on marinoitunut aikaan, jolloin Suomea pidettiin menestystarinana. Niin kuin se olikin. Meitä käytiin pällistelemässä Kiinasta saakka.

Moni meistä on saanut johtamisoppinsa ajasta (1994-2008), jolloin keskimäärin 3,6%:n jatkuva talouskasvu kuittasi kaikki virheet. Oli kiva pelata golfia, kun kasvun hoiti suhdanne.

Nyt Suomi on jumittunut tuohon maailmaan ja noihin tunnelmiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä