Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Äitienpäivä

Toisenlainen äitienpäivä

Tänään Nicaraguassa vietetään äitienpäivää. Vuosi sitten Managuassa oli jättimäinen mielenosoitus Ortegan hallintoa vastaan. Kun mielenosoitus kulki stadionin ohi, tarkka-ampujat ampuivat sieltä käsin mielenosoittajia kohti. 12 nuorta miestä menehtyi. Samana päivänä koko maassa kuoli 17 nuorta.

Äitituntoja

Äitiään ei voi valita. On synnyttävä siitä kehosta, jossa elämän alku tapahtui. 

Äitimyyttiä on hyvä purkaa. 

Äitiyteen liittyy vahva tunne, jota ylläpidetään kuin kristallia, jonka ei soisi/sallita särkyvän. 

- - -

Kansallisella tasolla, presidenttimme palkitsee ansioituneita äitejä, jotka ovat kasvattaneet maallemme kelpo kansalaisia.

Useimmilla palkituista äideistä, on suuri perhe, jonka hyväksi he ovat uhrautuneet.

Äitiyttä ylistetään ja vahvistetaan uhrautumisen ihannoinnilla.

Onnea äideille ja lykkyä perheille

Näin äitienpäivänä on hyvä pohtia sitä, miten äitiyttä ja lasten parasta voidaan kehittää. Äiti- ja lapsiystävällinen yhteiskunta kun on enemmän kuin vain nipin-napin lakisääteisten palveluiden tarjoamista.

 

Siniset haluavat korottaa kotihoidontukea

Sininen tulevaisuus kannattaa lapsiystävällistä Suomea. Perheillä on oltava jatkossakin valinnanvapaus kotihoidon ja päivähoidon välillä. Kumpaakin tarvitaan.

Demarit haluavat hallitusvallassa viedä perhevapaauudistuksella perheiden valinnanvapauden ja leikata kotihoidontukea. Nyt Antti Rinne esittää lapsilisille veroa. Lapsiperheet on verolle pantava, sanoo demari. Näin demarit menettävät koko perheen äänet, kun yrittäjäisäkin vastustaa demareiden halua lisätä hänen verotustaan esimerkiksi viemällä yrittäjävähennyksen.

Äidiltäni viestejä haudan takaa

Tämä ”Sunnuntaiblogini” ilmestyy nyt poikkeuksellisesti lauantaina, koska sunnuntaina on Äitienpäivä, jonka täytyy olla ilon ja välittämisen juhlaa  - Äitien juhlaa heart

BLOGIN LOPUSSA KOLME ÄÄNIVIESTIÄ, KLIKKAA KUVIA HIIRELLÄ!

Muutetaan äitienpäivä neutraalisuuden nimissä läheisenpäiväksi.

Kuten iltalehti uutisoi, suomessa on paljon lapsia joilla ei ole joko isää taikka äitiä. Isän- tai äitienpäivän viettäminen ja korttien rustaaminen voi siis olla traumaattisia asioita lapsen elämässä koska toinen vanhempi puuttuu.

Helsingissä muutama päiväkoti onkin päättänyt muuttaa isänpäivän läheisenpäiväksi tämän asian johdosta. Odotan että kyseiset päiväkodit muuttavat myös äitienpäivän läheisenpäiväksi tasapuolisuuden nimissä.

Onko tämä neutralisointi mennyt jo aivan liian pitkälle. Mielestäni se on mennyt liian pitkälle jo aikoja sitten.

- Hyvää Äitienpäivää, ikinuori Suomineito!

Kaikki lapsesi ja muut helmassasi turvaa ja rakkautta saaneet onnittelevat Sinua kiittäen 100-vuotiaan isänmaamme kauniista ja lämpimistä äidinkasvoista. Ilman Suomineidon äitejä ei maamme olisi juhlavuonnaan maailman vakain ja todennäköisesti suvaitsevaisin maa, ikinuori sydänkäpysemme. 

Hyvää Äitien-päivää kaikille äideille !

 

Äidit ovat elämän lähde

 

 

H y v ä ä   Ä i t i e n - p ä i v ä ä !

 

 

t. isä

Sukupuolittava äitienpäivä

Meinasin ensin tehdä tähän jonkun vaalianalyysin, mutta enpä vielä jaksa, numerot vilkkuvat omienkin jäljiltä silmissä ja en ollut edes ehdolla. Koitan kuitenkin saada jotain järkeä tulokseen tahollani, enkä usko että Kuopion kokoomuksen vaalitulos silti täällä juuri ketään sen enempää kiinnostaa, jos kohta valtakunnallistakin pidetään torjuntavoittona. 

Kaunista äitienpäivää!


Koulussa luettiin aikoinaan tarina, jossa lapsi toisensa perään kertoi, minkälainen äiti hänellä on ja jokaisen mielestä tietysti maailman paras. 


Äidit ovat erilaisia päällisin puolin. Silti sanotaan usein myös, että äidit ovat kaikkialla samanlaisia, kun tarkoitetaan äidinrakkautta. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä