Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 20 min 28 s sitten

Kaapo Kakko on kolminkertainen maailmanmestari!

2 tuntia 16 min ago

Kaapo Kakko, 18, on voittanut tällä kaudella maailmanmestaruuden alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoissa sekä miesten MM-kisoissa.

Kultamitali kaulassaan Kakko muistutti, että kultaa oli tullut aiemmin jo viime vuoden huhtikuussa. Vain joukkuekaveri Henri Jokiharju on pystynyt vastaavaan.

- Joo, ja sitten lisätään siihen vuoteen muutama viikko, U18, niin yhden vuoden aikana tuli kolme, Kakko virnisti.

Kakon mukaan jännitys oli finaalin lopussa kova.

Leijonat voitti MM-kultaa: "On se Mörkö jäätävä"

3 tuntia 16 min ago

Suomi on voittanut kolmannen jääkiekon miesten maailmanmestaruutensa. Kanada taipui Leijonille Brattislavassa pelatussa MM-finaalissa 1-3.

Leijonat lähti kisoihin SM-liigapitoisella joukkueella. Joukkue raivasi pudotuspeleissään tieltään kovia NHL-joukkueita, Ruotsin, Venäjän ja Kanadan.

- Aika helvetin hyvä fiilis. Tällainen ekana tulee mieleen. Oli ihan järjetön. En ole neljää minuuttia koskaan jännittänyt niin paljon kuin nyt jännitin, MM-kisoihin yllättäen valittu Tappara-hyökkääjä Niko Ojamäki hehkutti kultamitali kaulassaan.

Näkökulma: Antti Rinne joutui tukalaan paikkaan – Vaalien superyllättäjä sekoitti pelin

26.5.2019 22:50

Nyt on sdp:n puheenjohtajalla Antti Rinteellä entistä hankalampi paikka, kun hän pohtii Suomen valintaa tulevaan Euroopan komissioon.

Rinne näytti olevan kallistumassa naisen, eli Miapetra Kumpula-Natrin tai Jutta Urpilaisen, valitsemisen kannalle, mutta Eero Heinäluoma sekoitti komissaaripelin huomattavan vankalla eurovaalituloksellaan sunnuntai-iltana.

Tässä he ovat: Suomen 13 meppiä – Heinäluomalle järisyttävä äänisaalis

26.5.2019 22:45

Suomen 13 edustajaa Euroopan parlamenttiin kaudelle 2019–2024 ovat selvillä. Eurovaalien yllättäväksikin ääniharavaksi nousi sdp:n Eero Heinäluoma, joka oli kerännyt yli 127 000 ääntä, kun äänistä on laskettu 99,3 prosenttia.

LUE MYÖS: Näkökulma: Antti Rinne joutui tukalaan paikkaan – Vaalien superyllättäjä sekoitti pelin

Europarlamenttipaikan ovat saavuttaneet:

Sirpa Pietikäinen (kok)

Näin kokoomus riemuitsee eurovaalituloksesta – Orpo ja mepit laulavat videolla

26.5.2019 22:39

Eurovaalien lähes kaikki äänet on laskettu ja kokoomus on varmistanut selvän aseman suurimpana puolueena EU-vaaleissa.

Kokoomus pitää kolme meppipaikkaansa.

Oheisella videolla kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja mepit juhlivat tulosta laulun merkeissä.

 

Jännitysnäytelmä: 4 naista taistelee Suomen ”brexit-paikasta”

26.5.2019 21:58

Neljä naispoliitikkoa käy äärimmäisen tiukkaa taistelua Suomen niin sanotusta brexit-paikasta, kun kello on 21.47 ja eurovaalien äänistä on laskettu 87,4 prosenttia.

Brexit-paikka tarkoittaa 14. meppiä, jonka Suomi saa Britannian erotessa Euroopan unionista. Tällä hetkellä siitä taistelevat tasaisilla vertailuluvuilla kristillisdemokraattien Sari Essayah, vihreiden Alviina Alametsä, sdp:n Satu Taavitsainen ja kokoomuksen Eija-Riitta Korhola.

Nelikon vertailuluvut ja äänet klo 21.47:

Essayah, Sari

Vertailuluku: 80 673

Marine Le Pen ottamassa voiton Ranskassa

26.5.2019 21:53

Ranskassa Kansallisen liittouma ja puolueen johtaja Marine Le Pen on nousemassa vaalivoittoon. Presidentti Emmanuel Macronin kansanliike on jäämässä vaalissa toiseksi.

Le Penin Kansallisen liittouman ennakoidaan saavan ovensuukyselyjen mukaan yli 24 prosentin kannatuksen ja Macronin puolue on jäämässä runsaaseen 22 prosenttiin.

Vihreät ovat nousemassa Ranskassa kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi noin 12–13 prosentin kannatuksella.

Vanhat valtapuolueet tasavaltalaiset ja sosialistit ovat jäämässä alle kymmeneen prosenttiin.

”Vihreä aalto toteutumassa” – Ensitietoja Euroopasta: Vihreille nuorten vyöry Saksassa

26.5.2019 21:42

Vihreät ovat saamassa Saksassa komean vaalivoiton.

Ennakkotietojen mukaan vihreiden tulos Euroopan parlamentin vaaleissa on nousemassa mainioksi.

Vihreiden europarlamentin ryhmän varapuheenjohtaja Philippe Lambertsin mukaan näyttää ”kaikkiaan siltä, että vihreä aalto on toteutumassa”, hän kommentoi Politico -verkkolehdelle.

Pekka Haavisto sai Jussi Halla-ahon sanattomaksi – Halla-aho purskahti nauruun Ylellä

26.5.2019 21:29

Vihreiden puheenjohtajaa Pekka Haavistoa pyydettiin eurovaali-iltana Ylen lähetyksessä sanomaan jotain perussuomalaisten puheenjohtajalle Jussi Halla-aholle, kun Ylen ennusteen perusteella selvisi, että vihreät on saamassa vaalivoiton.

Vihreät on Ylen ennusteessa toiseksi suurin puolue kokoomuksen jälkeen. Vihreät on saamassa yhden meppipaikan lisää. Perussuomalaiset on neljänneksi suurin 14,3 prosentin kannatuksella. Se pitää kaksi mepin paikkaa.

Ylen ennuste: Vihreät nykäisee sdp:n ohi – Kokoomukselle ylivoimainen vaalivoitto

26.5.2019 21:20

Kokoomus on ottamassa eurovaaleissa ylivoimaisen vaalivoiton 20,4 prosentin kannatuksella, ennustaa Yleisradio perinteisessä ennusteessa, joka saatiin noin kello 21.20. Toiseksi suurin puolue on ennusteessa vihreät, joka on kirinyt ennakkoäänistä sdp:n ohi.

Vihreiden kannatus on ennusteessa 15,2 ja sdp:n tasan 15,0 prosenttia. Kokoomus pitäisi kolme meppiään, vaalivoittaja vihreät saisi toisen ja sdp kaksi. Tuoreimpien tietojen mukaan kokoomus havittelee myös niin sanottua brexit-paikkaa, eli Suomelle Britannian EU-eron myötä tulevaa 14. mepin paikkaa.

Ennusteet: Kokoomuksen EPP ja sdp:n S&D menettämässä kymmeniä paikkoja europarlamentissa

26.5.2019 20:48

Euroopan kansanpuolueen ryhmä EPP on pitämässä suurimman puolueryhmittymän paikkansa Euroopan parlamentissa, mutta se menettänee kymmeniä edustajia. Näin ennakoivat muun muassa Saksan yleisradion Deutsche Welle ja Politico-verkkolehti.

Käänne: Sdp:n Mikkel Näkkäläjärvi putoamassa

26.5.2019 20:45

Eurovaalien ääntenlaskennan edetessä on tapahtunut käänne: sdp on menettämässä ennakkoäänten perusteella puolueelle tulossa olleen kolmannen meppipaikkansa.

Käänne on odotettu, sillä sdp:n odotettiin ennakkoon pysyvän kahdessa meppipaikassa. Sdp:n Eero Heinäluoma on saanut hirmupotin ääniä ennakkoon.

 

Näkökulma: Juha Sipilän keskustalle toinen peräkkäinen katastrofitulos

26.5.2019 20:39

Puheenjohtaja Juha Sipilän keskusta kärsi jo toisissa peräkkäisissä vaaleissa veret seisauttavan tappion.

Keskusta on saanut eurovaaleissa äänistä vaivaiset 13,6 prosenttia, kun lähes kaikki äänet on laskettu. Puolue on sijalla viisi ja yksi euroedustajan paikka lähtee.

 

 

Ennakkoäänet: Eero Heinäluomalle hirmupotti – Sdp:lle kolmas paikka?

26.5.2019 20:08

Eurovaalien ennakkoäänten perusteella sdp olisi saamassa kolme paikkaa Euroopan parlamenttiin. Puolueen osuus ennakkoäänistä oli noin 16,7 prosenttia.

"Vaalivoittohan tässä on tulossa", puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi.

Sdp nousisi kokoomuksen ohella kolmen euroedustajan puolueeksi, jos ennakkoäänet pitäisivät kutinsa lopullisessa ääntenlaskennassa.

Eurovaalien ensitulokset julki: Kokoomus suurin, seuraa reaaliajassa

26.5.2019 20:01

Eurovaalien ennakkoäänten tulokset on julkaistu. Voit seurata tulosten kehittymistä reaaliajassa Uuden Suomen tulospalvelusta. Kokoomus on suurin puolue ennakkoäänissä 20,9 prosentilla. Sdp on saamassa vaalivoiton ja yhden mepin lisää. Tässä vaiheessa sdp:n kannatus on 16,7 prosenttia. Vihreiden ennakkoäänten tulos on 14,4 prosenttia ja keskustan 13,7 prosenttia. Perussuomalaisten kannatus on tässä vaiheessa 13,1 prosenttia.

 

Vatteri Bottas sai pettyä Monacossa

26.5.2019 19:16

Valtteri Bottakselle Monacon F1-kisa tarjosi ison pettymyksen. Hän jäi kolmanneksi, vaikka voittoon olisi ollut mahdollisuuksia.

Bottaksen Mercedes-tallikaveri Lewis Hamilton ajoi voittoon tuskien taipaleen jälkeen. Hänen renkaansa olivat aivan lopussa, koska Mercedes oli laittanut hänen autoonsa pehmeämmät renkaat, mutta Hamilton pystyi pitämään kärkipaikkansa maaliin saakka.

Voittonsa Hamilton omisti aiemmin viikolla menehtyneelle F1-legendalle, Niki Laudalle.

Donald Trumpilta taas outo tviitti: ”Pohjois-Korean pikkuaseet eivät häirinneet minua”

26.5.2019 10:37

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on aiheuttanut Japanin-vierailullaan hämmenystä Pohjois-Koreaa koskevalla Twitter-päivityksellään.

”Pohjois-Korea laukaisi joitain pikkuaseita, mikä häiritsi joitain hallinnossani, ja muitakin, mutta minua ei. Uskon, että Kim pitää lupauksensa minulle”, Trump tviittasi ennen tapaamistaan Japanin pääministerin Shinzo Aben kanssa.

Perustuslakivaliokunnan kuulema HUS-pomo löysi tuttuja pulmia Antti Rinteen sotesta: ”Ajavat lopulta tämänkin mallin ongelmiin”

26.5.2019 09:58

Yksi perustuslakivaliokunnan Juha Sipilän (kesk) hallituksen sote-uudistuksia koskeneita lausuntoaan varten kuulemista asiantuntijoista, HUSin hallintoylilääkäri ja terveysoikeiden professori Lasse Lehtonen uskoo myös tulevan Antti Rinteen (sd) hallituksen soten joutuvan vaikeuksiin perustuslaillisten ongelmien vuoksi.

Tässäkö eurovaalien suomalaiset voittajat tänään? Seuraa täältä, meneekö ehdokkaasi läpi

26.5.2019 09:15

Äänestäjät päättävät tänään sunnuntaina, ketkä kustakin Euroopan unionin jäsenmaasta pääsevät edustamaan maataan Euroopan parlamenttiin tulevaksi viideksi vuodeksi.

Suomesta valitaan 751-paikkaiseen europarlamenttiin ensivaiheessa 13 jäsentä eli niin sanottua meppiä (MEP = Member of the European Parliament). Vaalipiirinä on koko maa.

Koska Britannia on päättänyt erota EU:sta, jättävät sen tänään valittavat edustajat europarlamentin siinä vaiheessa, kun ero astuu voimaan. 

Kanada Leijonien finaalivastustajaksi: "Suomi pelaa tiivistä träppiä"

25.5.2019 23:52

Kanada varmisti lauantaina paikkansa jääkiekon MM-finaalissa Suomen vastustajana, kun se murskasi välierässä Tshekin 5-1.

Kanada on pelannut hyvin itselleen tyypillisen turnauksen: alussa oli vähän hakemista ja vaikeaa, mutta kun tosipelit alkoivat, alkoi Kanada pelaamaan. Sen sai karusti huomata Tshekki, jolla ei ollut lauantaina mitään jakoa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat