Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kuka?

Kuka?

Olen noin kolmikymppinen, hyvin erilaisista asioista kiinnostunut DI. Teen väitöskirjaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, aiheena resurssiniukkuuksien vaikutus uusien teknologioiden syntyyn. Mielenkiinnon kohteena myös kompleksien järjestelmien teoria ja niiden mallintaminen. Englantia taitaville lisää (pikkuisen) enemmän tieteellisessä blogissani.

 

Olen ollut kiinnostunut ympäristö- ja yhteiskunnallisista asioista jo pitkään. Olin ympäristöystävälliseen suunnitteluun keskittyneen Seos Designin leivissä kolmisen vuotta; eri tilaisuuksissa ja koulutustapahtumissa pitämiäni esityksiä löytyy täältä. Olen karkeasti arvioiden kouluttanut kuutisen sataa suunnittelijaa ja muita ammattilaisia ympäristöystävällisen suunnittelun ja kevennetyn elinkaarilaskennan perusteisiin; mielelläni koulutan enemmänkin :).

 

Pidän ilmastonmuutosta ja ekosysteemipalveluiden tuhoutumista potentiaalisesti vakavimpana ihmiskuntaa koskaan kohdanneena ongelmana. Kirjoitan asioista, koska en tiedä, kuinka johtaa joukkoja eduskuntatalon eteen vaatimaan todellisia ratkaisuja. Minulle ei kukaan maksa kirjoittamisesta, säätiöiden apurahoja lukuunottamatta, eikä minulla ole siteitä mihinkään energia-alan yritykseen, etujärjestöön, tai muuhun toimijaan. En myöskään kuulu mihinkään puolueeseen tai ympäristöjärjestöön, etupäässä niiden irrationaalisten ydinvoimakantojen vuoksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat