Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Linkkejä viisauden lähteille

Linkkejä viisauden lähteille

Muutamia hyödyllisiksi ja mielenkiintoisiksi havaitsemiani linkkejä.

 

Kaj Luukon blogi Gaia. Ehdottomasti yksi parhaita suomalaisia ympäristöblogeja, eikä vain siksi, että myös Kaj näkee ydinvoiman välttämättömänä ratkaisuna nyt ja tulevaisuudessa :). Maailmanmittakaavassa hyviä lähteitä, analyysia, ja havainnollisia kaavioita. Suositellaan erityisesti kirjoituksia Greenpeace valehtelee ydinvoiman vaaroista (feat. Greenpeacen energiavastaavan kommentit, ja niiden alasampuminen), uraanikaivosten terveysriskeistä, ja tietenkin seuraavat: Ydinvoima vähensi Ranskan CO2-päästöjä 110 miljoonaa tonnia, Ilman ydinvoimaa emme saa tarpeeksi energiaa, ja IFR - menetetty mahdollisuus vai tulevaisuuden pelastaja?

 

Kaikenhuippu. Blogi maailman resurssien yhtäaikaisesta huipentumisesta - ja mitä sitten tapahtuu. Kirjoittaisin itse enemmän esimerkiksi öljyhuipun taloudellisista seurauksista, mutta tuoltapa sitä tavaraa löytyy. Sanottakoon, että olen ehkä aavistuksen optimistisempi, mutten hirveän paljon.

 

Samassa Veneessä. Aki Järvisen kirjoituksia samanlaisista aiheista, sekä keskustelupalsta.

 

Pasi Toiviaisen blogi Ilmastonmuutos. Nyt. Pasi Toiviainen on ilmasto- ja ympäristöasioihin erikoistunut tiedetoimittaja; hyviä kirjoituksia etenkin, no, ilmasto- ja ympäristöasioista :). 

 

Ilmastotieto. Kirjoituksia ilmastosta ja ilmastonmuutoksesta; paljon referoituja tutkimustuloksia.

 

Degrowth-blogi. Degrowth tarkoittaa talouskasvun ideologian kyseenalaistamista ja kasvun kääntämistä laskuun. Kannatan ideologian kyseenalaistamista, mutten pidä varsinaista laskua realistisena tavoitteena ennen kuin ihmiskunnan väkiluku kääntyy laskuun. Ajoittaisesta tieteenvastaisuudesta huolimatta mielenkiintoista luettavaa fiksuilta ihmisiltä.

 

Google Labs Public Data-palvelu. Erinomaisen yksinkertainen datan visualisointipalvelu, jossa laaja määrä erilaista tilastoaineistoa maailman tilasta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat