Isänmaallisuutta vastaan marssimisesta

Huomenna maamme 99. itsenäisyyspäivänä Helsingissä järjestetään marssi itsenäisyyttämme vastaan.

Marssi on tosin naamioitu "isänmaalliseksi" marssiksi ja siihen epäilemättä on saatu osallistumaan myös itseään isänmaallisina pitäviä ihmisiä. Käytännössä kuitenkin tapahtuman taustalla on järjestö, jonka perustajina oli alunperin valtiopetosta valmistelevan, väkivaltaisen uusnatsijärjestön "Suomen vastarintaliikkeen" aktiiveja. Vastarintaliikkeen entinen johtaja, sittemmin natsismista luopunut Henrik Holappa on todennut YLE:n haastattelussa, että marssin tarkoituksena oli normalisoida uusnatsismia ja tuoda sille uusia kannattajia naamioimalla se neutraalimmaksi "isänmaalliseksi" tapahtumaksi. Tästä syystä SVL ei virallisesti ollut tapahtuman järjestäjä, mutta se edelleen ottaa tapahtumasta julkisuudessa kunniaa, ja uusnatsit osallistunevat tänäkin vuonna kulkueeseen "yksityishenkilöinä." 

Vaikka uusnatsit onkin joidenkin väitteiden mukaan sittemmin potkittu pois tapahtuman järjestelijöiden joukosta, tätä on mahdotonta varmistaa, sillä marssia järjestävä 612.fi ei kerro ketkä marssia tarkkaan ottaen ovat järjestämässä. Järjestävä taho ei ole myöskään mitenkään ilmaissut pitävänsä natsien osallistumista ei-toivottuna, ja yrittää muutenkin häivyttää tapahtuman ilmiselvät yhteydet fasisteihin ja rasisteihin. Holapan todistus voi olla värittynyt, mutta esitetty toiminta sopisi itse asiassa erittäin hyvin fasististen liikkeiden toimintatapaan. Pidän siis vähintäänkin mahdollisena tai jopa todennäköisenä, että 612-marssin järjestäjät eivät tosiasiallisesti pidä väkivaltaista vallankumousta, Suomen itsenäisyyden lopettamista ja yhteispohjoismaisen natsivaltion perustamista ajavan uusnatsijärjestön osallistumista mitenkään erityisen moitittavana asiana. 

Näin siitä huolimatta, että uusnatsit ovat käyttäneet ja tulevat käyttämään tapahtumaa propagandassaan, eikä asia voi enää tulla mitenkään yllätyksenä ainakaan marssia järjestäville.

Näin mystiset järjestäjät tulevat käytännössä kertoneeksi meille ulkona ja töissä käyville, yleistä elämänkokemusta omaaville ihmisille, että he eivät näe SVL:n toiminnassa tai tavoitteissa mitään erityisen paheksuttavaa 

Jos siis et halua olla osa valtiopetosta suunnittelevien natsien maanpetoksellista propagandaa, älä osallistu marssille. 

Eivätkä marssin ongelmat tähän edes lopu. En edes vaivaudu tarkemmin erittelemään, miten marssin järjestäjissä ja marssijoissa on tahoja, joiden mielipiteitä esimerkiksi toisen väristen ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksista pidän syvästi vastenmielisinä: jos puuttuisin tähänkin ongelmaan, tästä kirjoituksesta tulisi romaanin mittainen. Sen sijaan keskityn tässä pelkästään tapahtuman isänmaallisuuden ruotimiseen. 

Mukana marssimassa kun on lähes varmasti myös Kremlin vaikuttaja-agentteja, kuten henkilöitä niinsanotusta "Suomi ensin"-liikkeestä. Kyseisen liikkeen edustajat, asevelvollisuutta aikanaan pakoilleesta nokkamiehestä lähtien, ovat tulleet tunnetuksi kierrellessään tilausbusseilla Suomen vastaanottokeskuksia mielenosoituksissaan. Tilausbussit eivät ole halpoja, ja tiettävästi organisaatio on tarjonnut jopa matkakorvauksia osallistujille – mutta kenen rahoilla, siitä kukaan ei kerro mitään. Järjestön nokkamiehet eivät ole kovinkaan varakkaita, ja on vaikea uskoa että he kykenisivät toiminnan rahoittamiseen. Muualta Euroopasta on kuitenkin tunnettua, että Venäjä rahoittaa äärioikeistolaisia, muukalaisvastaisia liikkeitä Euroopan yhtenäisyyden ja yhteiskuntien mädättämiseksi. Asia ei edes ole mikään salaisuus, vaan mm. Ranskan äärikansallismielinen Front National-puolue on aivan suoraan myöntänyt saavansa rahoitusta Putinilta. Suomessa Venäjän rahoituksen myöntäminen olisi tietenkin kansallismielisissä piireissä vielä toistaiseksi suuri virhe, ja voi hyvin olla, että rahat eivät tulekaan suoraan Venäjältä vaan jonkin välikäden kautta. 

On siis täysin mahdollista, että myös Suomi ensin-liikkeen aktiivit uskovat vilpittömästi ajavansa Suomen asiaa – vaikka todellisuudessa heitä ehkä rahoittaakin Putin.

Jos siis et halua olla osa tapahtumaa, joka hyvin todennäköisesti otetaan Venäjän propagandan käyttöön, älä osallistu marssille.

Sen sijaan suosittelen itse kutakin kääntämään suomalaisen yhteiskunnan mädättämiseen ja vastakkainasettelun lisäämiseen tähtäävän marssimisen itseään vastaan lupaamalla lahjoittaa jokaista marssijaa kohden edes pienen summan rahaa demokraattisen ja moniarvoisen Suomen puolesta. Itse lupasin kymmenen senttiä per marssija. 

Tällä hetkellä kukin 612-marssija tuottaa lahjoituksina liki 800 euroa.

 

yyyy
Turku

Maailmaa pyörittää energia. Se, kuinka se tuotetaan, tulee ratkaisemaan tämän vuosisadan kehityksen, yhteiskuntiemme kohtalon, ja kenties ihmislajin tulevaisuuden. Lisää aiheesta ja aiheen vierestä tällä blogilla ja Rauli Partasen kanssa kirjoittamissani kirjoissa Uhkapeli ilmastolla ja Musta hevonen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu