Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Isänmaallisuutta vastaan marssimisesta

  • Vallankumouksesta, totalitarismista ja Suomen itsenäisyyden lopettamisesta haaveilevia varoitettiin sota-aikana näin.
    Vallankumouksesta, totalitarismista ja Suomen itsenäisyyden lopettamisesta haaveilevia varoitettiin sota-aikana näin.

Huomenna maamme 99. itsenäisyyspäivänä Helsingissä järjestetään marssi itsenäisyyttämme vastaan.

Marssi on tosin naamioitu "isänmaalliseksi" marssiksi ja siihen epäilemättä on saatu osallistumaan myös itseään isänmaallisina pitäviä ihmisiä. Käytännössä kuitenkin tapahtuman taustalla on järjestö, jonka perustajina oli alunperin valtiopetosta valmistelevan, väkivaltaisen uusnatsijärjestön "Suomen vastarintaliikkeen" aktiiveja. Vastarintaliikkeen entinen johtaja, sittemmin natsismista luopunut Henrik Holappa on todennut YLE:n haastattelussa, että marssin tarkoituksena oli normalisoida uusnatsismia ja tuoda sille uusia kannattajia naamioimalla se neutraalimmaksi "isänmaalliseksi" tapahtumaksi. Tästä syystä SVL ei virallisesti ollut tapahtuman järjestäjä, mutta se edelleen ottaa tapahtumasta julkisuudessa kunniaa, ja uusnatsit osallistunevat tänäkin vuonna kulkueeseen "yksityishenkilöinä." 

Vaikka uusnatsit onkin joidenkin väitteiden mukaan sittemmin potkittu pois tapahtuman järjestelijöiden joukosta, tätä on mahdotonta varmistaa, sillä marssia järjestävä 612.fi ei kerro ketkä marssia tarkkaan ottaen ovat järjestämässä. Järjestävä taho ei ole myöskään mitenkään ilmaissut pitävänsä natsien osallistumista ei-toivottuna, ja yrittää muutenkin häivyttää tapahtuman ilmiselvät yhteydet fasisteihin ja rasisteihin. Holapan todistus voi olla värittynyt, mutta esitetty toiminta sopisi itse asiassa erittäin hyvin fasististen liikkeiden toimintatapaan. Pidän siis vähintäänkin mahdollisena tai jopa todennäköisenä, että 612-marssin järjestäjät eivät tosiasiallisesti pidä väkivaltaista vallankumousta, Suomen itsenäisyyden lopettamista ja yhteispohjoismaisen natsivaltion perustamista ajavan uusnatsijärjestön osallistumista mitenkään erityisen moitittavana asiana. 

Näin siitä huolimatta, että uusnatsit ovat käyttäneet ja tulevat käyttämään tapahtumaa propagandassaan, eikä asia voi enää tulla mitenkään yllätyksenä ainakaan marssia järjestäville.

Näin mystiset järjestäjät tulevat käytännössä kertoneeksi meille ulkona ja töissä käyville, yleistä elämänkokemusta omaaville ihmisille, että he eivät näe SVL:n toiminnassa tai tavoitteissa mitään erityisen paheksuttavaa 

Jos siis et halua olla osa valtiopetosta suunnittelevien natsien maanpetoksellista propagandaa, älä osallistu marssille. 

Eivätkä marssin ongelmat tähän edes lopu. En edes vaivaudu tarkemmin erittelemään, miten marssin järjestäjissä ja marssijoissa on tahoja, joiden mielipiteitä esimerkiksi toisen väristen ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksista pidän syvästi vastenmielisinä: jos puuttuisin tähänkin ongelmaan, tästä kirjoituksesta tulisi romaanin mittainen. Sen sijaan keskityn tässä pelkästään tapahtuman isänmaallisuuden ruotimiseen. 

Mukana marssimassa kun on lähes varmasti myös Kremlin vaikuttaja-agentteja, kuten henkilöitä niinsanotusta "Suomi ensin"-liikkeestä. Kyseisen liikkeen edustajat, asevelvollisuutta aikanaan pakoilleesta nokkamiehestä lähtien, ovat tulleet tunnetuksi kierrellessään tilausbusseilla Suomen vastaanottokeskuksia mielenosoituksissaan. Tilausbussit eivät ole halpoja, ja tiettävästi organisaatio on tarjonnut jopa matkakorvauksia osallistujille - mutta kenen rahoilla, siitä kukaan ei kerro mitään. Järjestön nokkamiehet eivät ole kovinkaan varakkaita, ja on vaikea uskoa että he kykenisivät toiminnan rahoittamiseen. Muualta Euroopasta on kuitenkin tunnettua, että Venäjä rahoittaa äärioikeistolaisia, muukalaisvastaisia liikkeitä Euroopan yhtenäisyyden ja yhteiskuntien mädättämiseksi. Asia ei edes ole mikään salaisuus, vaan mm. Ranskan äärikansallismielinen Front National-puolue on aivan suoraan myöntänyt saavansa rahoitusta Putinilta. Suomessa Venäjän rahoituksen myöntäminen olisi tietenkin kansallismielisissä piireissä vielä toistaiseksi suuri virhe, ja voi hyvin olla, että rahat eivät tulekaan suoraan Venäjältä vaan jonkin välikäden kautta. 

On siis täysin mahdollista, että myös Suomi ensin-liikkeen aktiivit uskovat vilpittömästi ajavansa Suomen asiaa - vaikka todellisuudessa heitä ehkä rahoittaakin Putin.

Jos siis et halua olla osa tapahtumaa, joka hyvin todennäköisesti otetaan Venäjän propagandan käyttöön, älä osallistu marssille.

Sen sijaan suosittelen itse kutakin kääntämään suomalaisen yhteiskunnan mädättämiseen ja vastakkainasettelun lisäämiseen tähtäävän marssimisen itseään vastaan lupaamalla lahjoittaa jokaista marssijaa kohden edes pienen summan rahaa demokraattisen ja moniarvoisen Suomen puolesta. Itse lupasin kymmenen senttiä per marssija. 

Tällä hetkellä kukin 612-marssija tuottaa lahjoituksina liki 800 euroa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Marko Parkkola

Mitä ihmeen sieniä olet syönyt.

Käyttäjän yyyy kuva
Janne Korhonen

Lähinnä herkkusieniä. Kantarelliaika meni jo, harmi kyllä.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Parkkola on tainnut nauttia jotain happamampia lajikkeita kuin noin närästää.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Storsjön pihamaaltako keräsit...?

Käyttäjän yyyy kuva
Janne Korhonen Vastaus kommenttiin #5

En kai mä nyt kantarellipaikkojani netissä levittele.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Voihan suppilovahvero ja kääpä, maistuuko hyviltä?

Käyttäjän yyyy kuva
Janne Korhonen Vastaus kommenttiin #12

Itte oon enempi suppilovahveroiden perään, jos siis kantarellejä ei ole.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Lasketaanko kommentoivat natsit ja heidän lakeijansa myös? :-)

Käyttäjän yyyy kuva
Janne Korhonen

Ei taida siihen mulla rahat riittää.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tunteeko Mäkinen sympatiaa ?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Melko huvittavaa, että ne jotka vastustavat kansallistunnetta, isänmaallisuutta ja Itsenäisyyspäivän juhlia, eli vasemmisto ja anarkistit, saavat kovimman kiihkon päälle juuri niistä, jotka haluavat juhlistaa Suomen itsenäisyyttä.

Nämä asiat edustavat heille suurta vääryyttä ja siksi valehtelu ja vääristely on suotavaa. Kaikki kunnia marssioille, kyllä 99-vuoden itsenäisyyden puolesta kannattaa lähteäkin kulkueeseen.

Olisiko teille helpompaa vain sivuuttaa tämä tapahtuma ja vietätte päivän omienne parissa, poissa näistä juhlista, vai onko pakko tulla paikalle provosoimaan ja ottamaan poliisilta turpaan?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Onko lukemisen ymmärtämisessä vai käsitteiden kanssa jotain häikkää? Vastarintaliike haluaa pohjoismaisen kansallissosialistisen valtion, jota johtaisivat ruotsalaiset natsit. Mitä tekemistä mokomalla uusnatsihörhötyksellä on Suomen itsenäisyyden juhlistamisen kanssa?

Kaikki kunnia Marsin sioille, siitä olen kyllä samaa mieltä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Poliiseilla on näille valkeat Nokian nuoriso-ohjaajat.

Käyttäjän yyyy kuva
Janne Korhonen

Olen ihan henkilökohtaisesti vetänyt Suomen sotalipun puolitankoon kun kaveri aloitti kotimatkan sinkkiarkussa. Siitä on aikaa, mutta muistan jopa miltä ilma tuoksui tuolloin.

Siksi sanon nyt hänenkin muistomerkkinsä turmelleille 612-pelleille jotka väittävät edustavansa jotain "aitoa" isänmaallisuutta, että haistakaapa pitkä paska.

Risto Salonen

Itse asiassa huomenna on SADAS itsenäisyyspäivä vai eikö 6.12.1917 ollutkaan ensimmäinen?

Käyttäjän yyyy kuva
Janne Korhonen

Taitaa olla niin, että 6.12.1917 julistettiin itsenäisyys, ja sitä sitten juhlistettiin ensimmäisen kerran vuonna 1918. Ja nyt eletään vuotta 2016 :).

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Juhlapäiväksi otettiin 1919 Wikipedian yms. lähteiden mukaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

Sodat kestettin, mutta tämä rauhanaika näyttää olevan joillekin raskasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuinkahan moni tuonkin lopulta sitten maksaa, helppo luvata ja vielä helpompi olla maksamatta. Turhaa höpötystä.

Kaikki marssijat oikealta ja vasemmalta on mun kategoriassa lapsellisia kusipäitä.

Kattelisivat nättejä pukuja linnan juhlissa, niin säästyisi yhteiskunnankin rahoja moninkertaisesti, kun ei tarvitsisi poliiseja hommata paikalle sadoittain.

Niin kaipa jotkut älypäät taas rikkoo paikkoja, se vasta on halpaa ja järkevää touhua.

Käyttäjän JarkkoPesonen1 kuva
Jarkko Pesonen

Tapahtuman poliittinen sitoutumattomuus tarkoittaa sitä, että marssille ei ketään kutsuta järjestönä eikä pidetä toivottavana minkään järjestön tai liikkeen tunnusten esittelyä ja sellaiseen toimintaan käsittääkseni on puututtukin siinä määrin, mitä tuhansien ihmisten joukkotapahtumassa on mahdollista.

Toisaalta poliittinen sitoutumattomuus tarkoittaa myös sitä, että ketään ei erikseen kielletä osallistumasta kunhan vain hyväksyy tapahtuman tarkoituksen. Kaikesta valittamisesta päätellen kansallismielisten ja isänmaallisten ihmisten onnistunut yhteismarssi, joka vieläpä kasvattaa eksponentiaalisesti suosiotaan, on artikkelin kirjoittajalle ja monelle muulle niin kova paikka, että asian tarkastelu rationaalisesti ja täysjärkiseltä vaikuttaen ei onnistu.

Luonnollisesti asiaa ylipäätään vastustavat tahot haluaisivat, että 612-marssi alkaa tappelemaan SVL-natsien kanssa, mutta toivottavasti eivät sellaiseen taivu, sillä meidän kansallismielisten suhteen vihamielisiä ihmisiä mielistelemällä ja heidän keksimiinsä sääntöihin taipumalla ei saa mitään rakentavaa aikaiseksi.

Käyttäjän yyyy kuva
Janne Korhonen

On vaan vähän hankala pitää "poliittisesti sitoutumattomana" marssia, joka on tunnetusti SVL:n ja Suomen Sisun natseja komppaavan osaston perustama, jonka järjestäjistä ei tällä hetkellä ole minkäänlaista julkista tietoa, ja jossa natsitunnusten näyttämiseen avoimesti ei kyetä puuttumaan.

Koko marssi näyttää olevan lähinnä keskisormen näyttöä kaikille meille, joiden mielestä natsien kanssa styylaaminen ja heidän mielistelynsä ei ole ihan toivottavaa. Parhaimmillaankin lapsellista haistattelua mallilla kattokaa, kattokaa, oon niin cool että marssin natsin kanssa eikä mua haittaa - pahimmillaan natsipropagandaan osallistumista.

En tiedä lienetkö asevelvollisuutesi suorittanut vai oletko niitä "isänmaallisia" jotka ovat kansalaisvelvollisuuttaan marssille myös osallistuneen "Suomi" ensin-liikkeen johtajan tavoin pakoilleet, mutta me jotka olemme, vannoimme sotilasvalan. (Tai annoimme vakuutuksen.) Siinä on ihan alkupäässä tälläinen kohta:

"Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa."

Missään kohdassa valaa ei ole mitään mainintaa, että tuo ei päde jos maan laillisen valtiojärjestyksen kumoamista suunnittelee kansallissosialistinen järjestö. Jos tuon valan olisi itsenäisyyspäivänä halunnut täyttää, olisi tehnyt vähintään sanalla selväksi, että vallankumousta hautovat natsit eivät ole itsenäisyyspäivän kulkueeseen tervetulleita.

No, teitte harvinaisen selväksi että maanpetturitkin ovat oikein tervetulleita "kansallismielisten" "isänmaalliseen" kulkueeseen kunhan vaan ovat oikean laidan maanpettureita. Toki tälläisiäkin näennäismarsseja ja muita huumoripläjäyksiäkin saa vapaassa maassa järjestää - minä en ole keneltäkään oikeuksia pois ottamassa, toisin kuin te. Mutta aion käyttää jatkossakin sananvapauttani kertoakseni, mitä mieltä olen perseilystänne. Vaikka jatkossa jättäisittekin rauhanturvaajien muistomerkin rauhaan.

Käyttäjän JarkkoPesonen1 kuva
Jarkko Pesonen

Mitä kunniaani ja vakuutuksiini tulee (valaahan ei jumalattoman ole sopivaa vannoa), niin luulen viranomaisten tietävän Vastarintaliikkeen agendan ilman, että minun tarvitsee heille kertoa jossain päin samaa yleisötapahtumaa kulkevan henkilö, joka kannattaa vallankumousta. Vai tekeekö vappumarssilla oleva demari samoin kun huomaa jonkun maolaisen tai SKP:läisen joukon mukana?

Näennäismarssiksi ja huumoripljäykseksi melko huolestuneelta vaikutat tuosta muutaman tuhannen ihmisen tapahtumasta. Aivan kuin sinulla olisi vaikeuksia päättää pitäisikö asiaa vähätellä vai kauhistella.

Käyttäjän yyyy kuva
Janne Korhonen Vastaus kommenttiin #22

Yksilöistä en huolehtisi. Mutta jos mielenosoituksen tiedetään olevan, tai on selviä syitä epäillä sen olevan, väkivaltaista vallankumousta ajavien järjestämä ja siihen tiedetään osallistuvan väkivaltaista kumousta ja valtiojärjestyksen kumoamista ajavia ryhmittymiä, ainakin itse katsoisin rikkovani valani jos osallistuisin niihin.

Sotilasvalan tai vakuutuksen antaneilla olisi nytkin ollut täysi mahdollisuus jättää osallistumatta natsien alunperin myötäjuoksijoidensa kanssa järjestämään propagandatapahtumaan, mutta ilmeisesti itsekäs halu näyttää keskisormea koko muulle yhteiskunnalle ajoi nyt juhlallisten lupausten yli.

Ennen kuin ryhdyt väittämään että kyseessä ei ollut mitenkään natseihin liitynnäinen tapahtuma, ole hyvä ja esitä parempaa tietoa seuraavassa antamieni, käsittääkseni riidattomien tosiseikkojen kumoamiseksi:

http://yyyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227612-612-ma...

Näiden tietojen olisi pitänyt olla marssille osallistuvien tiedossa, ja parasta mitä marssijoista voi sanoa on se, että he ovat olleet hyväuskoisia hölmöjä, joita ei ole kiinnostanut selvittää, minkä asian puolesta itse asiassa ovat marssimassa.

Toimituksen poiminnat